Omstridt anti-abortfilm fjernes fra biograferne

Massive klager får nu Dansk Reklame Film til at fjerne anti-abortkampagne fra biograferne.

En kampagnefilm imod abort har fået biografgængere op af stolen i en sådan grad, at filmen nu fjernes fra reklameblokken igen. (© Stock exchange)

- Du vil altid huske det lille hjerte, der slog indeni dig. Dit barns.

Sådan lyder en af sætningerne i en anti-abortfilm, som biografgængere i et par uger har kunnet opleve som forfilm til deres biografoplevelse.

Filmen er en del af kampagnen 'Abort gør dig ked af det', som organisationen Retten til Liv og Abortlinien.dk står bag.

Massive klager fjerner abortfilm

I filmen ligger en nøgen kvinde i fosterstilling, mens en puls vibrerer hendes maveskind. I baggrunden høres lyden af et hjerteslag og et spædbarn, mens en stemme fortæller:

- Du kan godt fjerne dit barn. Det er bare, er det det, du ønsker? Du vil jo altid kunne huske det lille hjerte, der slog indeni dig. Dit barns.

Filmen har fået flere biografgængere til at reagere mod budskabet og filmens virkemidler, som de mener går for langt. Og kritikken får nu Dansk Reklame Film, der står for reklamerne i de danske biografer, til at trække filmen ud af biograferne igen.

- Når reklamen går så tæt på, og vi modtager klager i det omfang, som vi har gjort, så har vi vurderet, at den slet ikke skulle have været på i første omgang, siger direktør i Dansk Reklame Film, Claus Brix til TV 2 News.

Abortlinien: Kan ikke forstå det

Den beslutning som skaber forundring hos Abortlinien, der ikke mener, at filmen støder nogen.

- Vi kan slet ikke forstå, at denne her reklame er taget af. Abortlinien ønsker at nå ud til flest mulige kvinder, der er gravide, og som overvejer abort, for at give dem støtte og hjælpe dem i deres ofte svære situation, siger Roland Knudsen, chef for Abortlinien til TV 2 News.

For to uger siden stod organisationen Retten til Liv bag en anden omstridt kampagne, da de plantede 16.000 hvide kors på en mark i Hedensted.

Korsene skulle markere de 16.000 aborter, som danske kvinder får foretaget hvert år. Siden måtte foreningen dog fjerne de 16.000 kors igen, da Vejdirektoratet mente, at de var i strid med naturbeskyttelsesloven og desuden var et udtryk for propaganda.

Facebook
Twitter