Omstridt moské: Det er overfladisk at tage afstand fra terrorangreb

Moské på Ydre Nørrebro mener også, at kritikken af imam, der sidste fredag kastede sin vrede af sted mod jøder, er en tynd kop te.

Den moské, hvor imamen Hajj Saaed holdt en alt andet forsonende bøn sidste fredag, vil ikke tage afstand fra weekendens terrorangreb i København. (Foto: Screendump © Youtube / Memri.tv)

Det giver ingen mening at tage afstand fra terrorangrebene i København i sidste weekend, hvor to mænd og gerningsmanden selv blev skudt.

Sådan lyder meldingen fra bestyrelsesmedlem Khalid Danø i moskeen Masjid Al-Faruq på Heimdalsgade på Ydre Nørrebro.

- Det er overfladisk at bede folk om at tage afstand fra hændelserne. Man bør i stedet fokusere på årsagen, siger Khalid Danø til Ritzau.

- Jeg mener, at det egentlige problem er den inden- og udenrigspolitik, som de danske politikere har ført. De har skabt et hadefuldt klima i Danmark, som har gjort, at der desværre opstår hændelser, siger han.

Kritik er en tynd kop te

Moskeen, som bestyrelsesmedlemmet udtaler sig på vegne af, har været i vælten, fordi DR Nyheder, dagbladet BT og andre medier har skrevet, at moskeens imam dagen før Omar El-Husseins amokløb prædikede om at dræbe jøder.

- Det står i hans Sira (Muhammeds bog red.), at han skal i krig med jøderne, sagde imamen blandt andet under sin fredagsprædiken på arabisk.

Men den udlægning afviser Khalid Danø, som kalder det en tynd kop te. Han tager udgangspunkt i BTs oversættelse af fredagsbønnen.

- Det er taget ud af en sammenhæng og bliver fordrejet, for BT har kun fået oversat små bider af talen, som er blevet klippet i.

- Hvis man får oversat hele talen, så vil det fremgå meget tydeligt, at talen intet har at gøre med, at der bliver opfordret til krig mod jøder, siger han.

Andre imamer er uenige

Flere af arrangementerne i moskéen på Heimdalgade er arrangeret af det yderliggående islamistiske parti Hizb ut-Tahrir.

Partiets uforsonlige linje over for det danske samfund gør, at partiet som helhed ikke er velkommen i andre moskéer i København.

Fredag var det også andre toner, der kom fra stormoskéen i Rovsinggade, hvor imamen under fredagsbønnen talte direkte om at tage afstand fra det tragiske angreb og advarede de mange fremmødte mod den radikaliserede udgave af islam.

- Vi skal holde ud, stå fast og repræsentere vores religion, sådan som vi gerne vil have den, sagde han blandt andet.

/ritzau/DR Nyheder

Facebook
Twitter