Onlinehetz: Sådan chikanerer danskere politikerne

En stor del af folketingets medlemmer oplever at blive udsat for digital chikane og i nogle tilfælde sågar at blive truet på livet.

Det er mails som disse, som flere af landets folketingspolitikere modtager - i perioder op til flere gange om ugen. (© DR)

I en rundspørge foretaget af DR Nyheder svarer hele 60 procent af de 74 folketingspolitikere, der har meldt tilbage, at de har oplevet at blive udsat for chikane online.

Knap 30 procent svarer desuden, at de har modtaget dødstrusler på eksempelvis mail.

DR Nyheder har bedt tre folketingspolitikere om at vise eksempler på de mails og beskeder, som de har modtaget.

Karsten Lauritzen (V)

"Kære Karsten. De skulle have beholdt dig i Hviderusland den gang. Du trænger til en virkelig rehumanisering, din tankegang er middelalderlig. Føj for et usympatisk menneskesyn du står for, med liden respekt."

"Kære Karsten. Jeg forstår simpelthen ikke at du/I ikke har rygrad til at indrømme, at I er nationale raceracister."

"Er en politiker der har styr på deres facts før de åbner munden for at lukke mund-diarre ud… Det er en politiker som dig, der manipulerer, fyre lort af, som gør at hele menneskeheden (ikke kun Danmark) hader dig, og den type person som du er. Hold din kæft og lav dine lektier, før du taler lort, ikke pomme frittes."

Özlem Cekic (SF)

"Skrub hjem der hvor du kommer fra. Danmark og danskerne er mere end trætte af jer muslimer og alt jeres lort hver evig eneste dag. I har total ødelagt vores land, sammenhængskraften og tilliden mellem folk. Personligt er jeg mere end ked af at i skal sidde i vores folketing. Husker alt for godt din partifælle Kamal Qureshi, han var læge fordi vi andre havde betalt hans uddannelse. Hvorfor formår jer muslimer aldrig noget i jeres egne lande. Altid skal i til vesten og nasse her, om i er kurdere, perkere, tyrkere, det er fuldstændig lige gyldigt, fordi i er alle sammen arabere og i er alle sammen modbydelige."

"Når du møder ved islamisternes moske-åbning og dermed erklærer dig som fjende af frihed, lighed og tolerance, så bliver du upopulær. Jeg ønsker dig kun dårlige hilsener, ondt og brænd i helvede. Ønskes du af en, der hver dag lever med islamisternes undertrykkelse."

"Hej terrorist. Egentlig har jeg lyst til at sige rigtig mange ting til dig, men det vi jeg hellere gøre en dag jeg møder dig, end bag en skærm. Og en ting skal dog siges, personer som dig giver mig kvalme. Det er visse personer, som sympatiserer med terror, og personer som ikke respekterer menneskeliv. Du burde straffes efter terrorlovgivningen I Danmark, og håber inderligt at der en dag bliver åbnet en sag mod dig. Og det er så min ytringsfrihed."

Johanne Schmidt-Nielsen (Ø)

"Må du dø af brystkræft og fissekræft, din perkerelsker, fisse so, og din familie dø af kræft. Ønsker sådan nogen som dig får asyl i lorteperkerland. Fisse."

"Johanne Schmidt-Nielsen. Glæd dig til at de kræver du skal have kønsdelene skåret af."

"Hvor usmageligt, vuggestuebarn. Dyrk din søskendesex. Bland dig uden om noget du ikke ved noget om."

FacebookTwitter