Op til 30 sekundmeter vind i nat

Årets første storm kommer i aften ind over hele den sydlige del af landet. Der er udsendt stormvarsel og varsel om forhøjet vandstand i Vadehavet. Vindstødene kan nå op til 30 meter i sekundet, når stormen kulminerer.

Årets første regulære storm ser ud til at ramme landet i aftenog i nat.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har udsendt stormvarselfor i aften og nat, og advarer om vindstød på op til 30 meter isekundet.

Vinden vil blive mest voldsom i den sydvestlige og sydlige delaf landet, og det er farvandene Vadehavet og Østersøen der primærtbliver ramt.

De meget kraftige vinde, 20 til 25 meter i sekundet franordvest, vil dog i nattetimerne ramme stort set hele landet sydfor Limfjorden.

Der varsles også forhøjet vandstand i Vadehavet. Søndag aftenforventes der to meter over normal vandstand ved Ribe Kammersluse,og ved højvandet i morgen tidlig, fra omkring kl. 04, kanvandstanden nå op til 2,5 til tre meter over dagligt vande.

Et spor af ødelæggelse efter sig

Den voldsomme storm har kostet mindst syv livet i England, Wales ogHolland. Alle er dræbt væltede træer.

Stormen har forårsaget trafikkaos i hele Vesteuropa. Tusinder eruden elektricitet. Med vindstyrker på op til 130 kilometer i timenmåtte færgefart og flytrafik aflyses.

I Portsmouth i det sydlige England førte stormen til, atStorbritanniens nyeste krigsskib, fregatten St. Albans, stødtesammen med en af de store Kanalfærger. Ingen mennesker kom tilskade, men fregatten har lidt voldsom overlast og skal nu idok.

Facebook
Twitter