Opereret myresluger har det godt

Onsdag aften blev myreslugeren Katrine opereret i sin 65 centimeter lange tunge af en plastikkirurg, og det ser ud til, at operationen er gået godt, og myreslugeren kommer sig.

Fremtiden ser heldigvis lys ud for myreslugeren Katrine, der onsdag blev opereret efter nærmest at have bidt sin tunge af. Katrine er drægtig og også hende unge har det godt, viser en scanning. (© Aalborg Zoo)

I går måtte myreslugeren Katrine under kniven. Det var hendes 65 cm lange tunge, den var gal med. Og alt er gået efter planen.

- Jeg gav den smertestillende torsdag aften og har set til hende fredag morgen, og der er ingen tvivl om, at hun har det fint, fortæller Carsten Grøndahl, der er dyrlæge i Zoologisk Have.

Lys fremtid for drægtig myresluger

Myreslugeren Katrine hører til i Zoologiske Have i København, men fordi hun var kommet til at bide en del af sin tunge af måtte plastikkirurg Per Bjerregaard komme hende til undsætning.

- Jeg tror aldrig, det er sket før, at en plastikkirurg har opereret en myresluger. Jeg er bare glad for, at jeg har været med til at hjælpe myreslugeren, siger Per Bjerregaard.

Drægtig myresluger kunne dø uden operation

Hvis Katrine ikke var blevet opereret, ville hun højst sandsynligt dø, fordi hun ikke kunne indtage føde. Og fremtiden ser lys ud for den drægtige myresluger, siger Carsten Grøndahl:

- Hun går rundt uden for sammen med hannen, og vi håber på, at hun vil begynde at spise selv i begyndelsen af næste uge, siger dyrlægen.

Og den lille ny myresluger har det også godt, viser en scanning.