Opfinder fortryder ikke kopianklage mod Kenneth Plummer

Kenneth Tram beklager dog, at han har kaldt den tidligere generaldirektør i DR for en tyv.

Fejden om en såkaldte vindhætteafskærmning brød ud søndag, da iværksætteren Kenneth Tram beskyldte Kenneth Plummer og hans firma Ronald A/S for at have begået idétyveri. (Foto: Kenneth Tram)

Tidligere i dag kunne DR Nyheder fortælle nye oplysninger i den spegede sag mellem iværksætteren Kenneth Tram og tidligere generaldirektør i DR Kenneth Plummer, som nu er administrerende direktør i virksomheden Ronald A/S.

På Facebook havde Kenneth Tram nemlig beskyldt den tidligere DR-boss for at have stjålet hans idé til en vindhætte til en smartphone i forbindelse med, at de havde holdt et frokostmøde for fire måneder siden. Opslaget gik viralt og blev delt mange tusinde gange.

Stregkoden på Ronald A/S' produkt matcher den stregkode, der blev aftalt, da virksomheden i august bestilte dem hos en producent i Kina. (© DR Nyheder)

Kenneth Plummer benægtede dog at have stjålet idéen og sagde, at han havde dokumentation for, at Ronald A/S' produkt allerede var i produktion, da mødet blev afholdt.

Den dokumentation fremviste Plummer tidligere i dag til DR, hvor han kunne fremvise en ordreseddel fra 10. juli sidste år, der viste, at Ronald A/S havde bestilt 5.052 styk ”head cover set 2 pcs (pieces, red.)", som Netto skulle sælge i deres butikker.

Men til trods for at Kenneth Plummer har kunnet dokumentere, at hans virksomhed havde sat et lignende produkt i produktion lang tid før det famøse frokostmøde, så mener opfinderen Kenneth Tram ikke, at han kunne have gjort noget anderledes.

- Jeg har gennemgået forløbet i mit hoved igen og igen, og jeg står ved, hvorfor jeg skrev, som jeg gjorde, d. 11. juni. Hvorfor skulle Plummer sætte et møde op med Descom og mig, hvis Ronald A/S allerede havde produktet i sortiment?, lyder det blandt andet i udtalelsen.

- Jeg synes også, det ville have klædt Kenneth Plummer at kontakte mig, inden Ronalds produkt kom i handlen – det havde været rart, og det havde givet mig en mulighed for at reagere mere rationelt. I øvrigt er det ikke et smykke, en vase eller en taske – det er et helt nyt produkt/kategori, så den er svær at glemme i mængden, skriver han videre.

Herunder ses det opslag, som gik viralt på Facebook:

Fortryder han kaldte Plummer en tyv

Kenneth Plummer selv ønsker i dag ikke at udtale sig yderligere om sagen, men han lader forstå, at hans advokater er i gang med at udtage en stævning i sagen, og at han forventer et retsligt efterspil.

Sagen har ikke haft nogen konsekvenser for Ronald A/S' samarbejde med Netto og Dansk Supermarkede, der bakker op om Plummers forklaring.

- Fra Nettos side har vi undersøgt, hvornår vi lagde ordren på det pågældende produkt hos Ronald A/S. Dette skete i juli 2016, som Kenneth Plummer også tidligere har udtalt, siger Nettos marketingschef, Martin Hasgard Olsen, i et skriftligt svar.

Han fortæller dog, at Ronald A/S' produkt ikke kommer tilbage på hylderne.

- Undervejs har vi haft en god dialog med Kenneth Tram, og selv om der ikke er tale om en kopi af hans produkt, har vi aftalt med Kenneth Tram, at vi ikke genoptager salget. Det er ikke lige så afgørende for Netto at sælge denne vindhætte, som det er for Kenneth Trams iværksættervirksomhed, skriver Martin Hasgard Olsen videre i sit svar.

DR Nyheder har været i kontakt med Kenneth Tram i forbindelse med, at han har sendt sin udtalelse ud for at få svar på, hvad han siger til, at Plummer har dokumentation for bestillingen. Han har dog ikke ønsket at svare på opklarende spørgsmål.

Til gengæld skriver han i sin udtalelse, at han fortryder, at han kaldte Plummer en tyv.

- Der er så mange mistænkelige faktorer, som gør, at jeg i mit Facebook-opslag anfører, at Kenneth Plummer har ladet sig inspirere alt for meget af min idé (kalder ham en tyv, hvilket var dumt), da jeg i en blanding af skuffelse, raseri og affekt udtrykker mig på Facebook, skriver Kenneth Tram.

Herunder kan du læse hele Kenneth Trams udtalelse om sagen:

Klik her for at læse hele Kenneth Trams pressemeddelelse

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk