Opfordring til flagdemonstration via sms og e-mail

En sms- og e-mailkampagne opfordrer til at hejse det danske flag på søndag. Kampagnen er sat i gang som protest mod muslimernes reaktion på Jyllands-Postens 12 tegninger af profeten Muhammed.

En kampagne opfordrer vis sms og e-mail til at hejse det danske flag på søndag kl 12.02 som protest mod muslimernes reaktion mod Jyllands-Postens tegninger. (Foto: DR © DR)

Klokken 12.02 på søndag vil adskillige danske flag vejre i vinden over hele Danmark. I hvert fald, hvis Gérard Lehmann, lektor i fransk ved Syddansk Universitet, får sit budskab igennem.

Sms'er og e-mails er blevet sendt rundt som en kampagne, startet af Gérard Lehmann, som protest mod "muslimernes reaktion på Muhammeds tegninger".

Lehmann siger, at kampagnen symbolsk skal støtte kampen for ytringsfrihed.

- Når jeg ser angreb på danske ambassader - eller at billeder af statsministeren og Dannebrog bliver brændt i kølvandet på Muhammed-sagen - så er det et angreb på vore demokratiske rettigheder. Og jeg mener ikke, at vi bør skamme os over vore værdier, siger lektoren, der har boet 35 år i Danmark.

Beskeden er allerede tikket ind på telefoner og computere hos Dansk Folkepartis Ungdom.

De melder sig klar til at støtte kampagnen, som Gérard Lehmann ellers har understreget er "upolitisk".

DFU skriver i en pressemeddelelse, at kampagnen vil vise, at "vi er stolte af vort flag, vor nation, vor ytringsfrihed og ikke vil acceptere, at den bliver trådt under fode af islamiske mørkemænd, fascistiske muslimske styrer og de medløbere, der kræver af Jyllands-Posten og den danske statsminister, at de skal bøje sig i støvet og på deres grædende knæ undskylde "krænkelsen" af den store profet".

Facebook
Twitter