Opfordring til insta-sultne kirkegårdsgæster: Tag hensyn til de sørgende

Kommune forventer 150.000 gæster, mens kirsebæralléen står i blomst på populært udflugtsmål.

Så er det nu, hvis du skal have det ultimative forårsbillede til Instagram!

Eller hvis du bare vil nyde det smykke syn af japanske kirsebærtræer i fuldt flor.

På Bispebjerg Kirkegård i København er træerne på kirsebæralléen sprunget ud, og københavnerne valfarter i disse dage til det lidt anderledes udflugtsmål i udkanten af Nordvest-kvarteret. Og det sætter kirkegårdens faciliteter under pres.

- Vi sætter ind med ekstra bænke, toiletter og affaldskurve, og nogle af kirkegårdens medarbejdere vil fungere som guider i området ved kirsebæralléen.

- Desuden sætter vi skilte op og sørger for, at der bliver spærret af ved kapellet, som ligger ret tæt på alléen, fortæller enhedschef Christina Dam-Andersen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune til kommunens hjemmeside.

Hun opfordrer samtidig de blomsterglade gæster til at tage hensyn til kirkegårdens 'normale' besøgende:

- De seneste par år har vi desværre haft en del episoder, hvor folk har været så begejstrede over kirsebærtræerne, at de fuldstændig har glemt, hvordan man normalt opfører sig på en kirkegård. Det er for eksempel ikke i orden at slå sig ned med tæpper og picnickurv oven på andre menneskers gravsteder, og det er heller ikke i orden at stille sig op som tilskuere til en urnenedsættelse.

Kirsebærtræerne blomstrer i tre til fire uger. Det sker i år et par uger tidligere end i 2018, hvor en periode med kolde temperaturer i februar og marts forsinkede foråret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk