Oplysninger fra TDC førte til løsladelse af sigtet i Yousee-sag

Manden er sigtet for hærværk, oplyser vicepolitiinspektør fra Københavns Politi.

En 51-årig mand er fortsat sigtet for at have forårsaget nedbruddet nytårsaften. (Foto: © TORKIL ADSERSEN, Scanpix)

Det var oplysninger fra TDC Group, der i dag fik politiet til at droppe kravet om en varetægtsfængsling af den 51-årige mand, der er sigtet for at have forstyrret Yousees tv-signal, så flere end en million tv-kunder havde sort skærm nytårsaften.

Det siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

- I dag har vi bedt TDC Group om at komme med yderligere oplysninger, og efter vi fik dem, vurderer vi, at der ikke længere er baggrund for at begære varetægtsfængsling, siger han.

Vicepolitiinspektøren oplyser ikke, hvad de pågældende oplysninger er.

Den 51-årige mand er fortsat sigtet, og sagen efterforskes i samarbejde mellem politiet og TDC Group, der ejer tv-leverandøren Yousee.

- Der er en masse ting, der skal undersøges, som er meget komplicerede rent teknisk, men det er vi selvfølgelig i fuld gang med, og det kommer til at tage et stykke tid, siger Jens Møller Jensen.

Han fortæller, at man blandt andet skal undersøge computere og andet, der blev beslaglagt under ransagninger torsdag.

- Og så skal vi i forening med TDC have undersøgt en masse af deres teknik, for at slå fast, hvordan nedbruddet er sket.

Ikke fysisk hærværk

Manden er sigtet for henholdsvis forstyrrelse af tv-signalet og for hærværk mod tv-udstyr ud fra paragraf 193 og 291 i straffeloven.

- Det er ikke sådan, at man står fysisk og hamrer og slår på noget udstyr. Det er formentlig noget, der er gjort teknisk, siger vicepolitiinspektøren.

Han afviser at svare på, om manden er mistænkt for at have afbrudt tv-signalet gennem et hackerangreb.

- Jeg kan ikke udelukke noget, men jeg kan heller ikke sige noget konkret, før de tekniske undersøgelser er på plads - også af hensyn til sagens videre efterforskning, siger han.

Ingen kommentarer fra TDC

Hos TDC Group, der ejer Yousee, oplyste koncernchef Pernille Erenbjerg torsdag, at nedbruddet var kompliceret og kræver detaljeret viden om YouSees opsætning og tv-platform.

Jens Møller Jensen ønsker imidlertid ikke at oplyse, om manden har nogen relation til TDC Group, herunder om han er en nuværende eller tidligere ansat.

TDC Group oplyser til Ritzau, at virksomheden i videst muligt omfang bistår politiet med opklaringen af sagen.

Derudover ønsker TDC Group ikke at kommentere sagen, fordi den er overdraget til Københavns Politi.