Oppfeldt tiltalt for sex med mindreårig

Den tidligere folketingspolitiker for Venstre, Flemming Oppfeldt, er nu tiltalt for sex med 13-årig dreng. Oppfeldt har tidligere erkendt det seksuelle forhold til den 13-årige dreng, men at han troede, at drengen var over 15 år

Den tidligere folketingspolitiker for Venstre, FlemmingOppfeldt, er nu tiltalt for sex med en 13-årig dreng.

§ 224. Bestemmelsernei §§ 216-223 a finder tilsvarende anvendelse med hensyn til andenkønslig omgængelse end samleje. § 222. Den, som harsamleje med et barn under 15 år, straffes med fængsel indtil 8år.Straffeloven

Flemming Oppfeldt har erkendt forholdet til den 13-årige, derfandt sted på hans bopæl, men har hele tiden fastholdt, at hantroede, at drengen var over 15.

Anklageskriftet indeholder en række andre punkter, oplyserOppfeldts forsvarer, advokat Jakob Arrevad. Hverken han elleranklager Michael Jørgensen vil oplyse nærmere om disse punkter.

Jakob Arrevad betegner dem dog som "gående langt videre endnødvendigt".

Flemming Oppfeldt erblandt andet sigtet for at have haft analt samleje, at have dyrketgensidig oralsex og gensidig onani med en 13-årig dreng.

Flemming Oppfeldt løslades.18 november2004:

Flemming Oppfeldt bliver varetægtsfængslet i foreløbig 13 dage vedKøbenhavns Byret.20 oktober2004:

Klokken 13 ophævede Folketinget venstremanden Flemming Oppfeldtsimmunitet som folketingsmedlem. Kort tid efter anholdte politietfolketingsmedlemmet på en begrundet mistanke for anden kønsligomgang end samleje med en dreng under 15 år.19 oktober2004:

Oppfeldtsagen

Udbasuneret sexliv

- Anklageskriftet er overraskende omfangsrigt og indeholder noglepunkter, som Østre Landsret under fængslingen af min klient medrette tog ud af grundlaget for fængsling. Men det er joanklagemyndighedens afgørelse, konstaterer Jakob Arrevad.

- Jeg kan godt forstå, at anklagemyndigheden ønsker en retligbedømmelse af, om min klient har handlet uden viden eller uagtsomt,men resten går langt videre end nødvendigt. Min klients sexliv er irigt omfang blevet udbasuneret. Nu skal en række mennesker ogsåafhøres om deres seksuelle forhold. Det er forstemmende og synd fordem, siger advokaten og tilføjer, at det jo ikke er ulovligt atvære homoseksuel.

- Men under alle omstændigheder er det godt for min klient, athan efter tre måneder nu for at vide, hvad det skal handle om,siger advokaten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk