Oppositionen vil sende jurister efter Brian Mikkelsen i TV 2-sag

Socialdemokraterne, SF og De Radikale vil have undersøgt, om Brian Mikkelsen som kulturminister overtrådte ministeransvarsloven i TV 2-sag.

Oppositionen truer tidligere kulturminister Brian Mikkelsen med en rigsretssag, efter at Rigsrevisionen har udtalt kritik af hans manglende ansvar over for TV 2.

Rigsrevisionens kritiske rapport om det økonomiske rod i TV2 efterlader ifølge oppositionen så mange alvorlige spørgsmål ved blandt andet daværende kulturminister Brian Mikkelsens rolle, at de kræver en ny uvildig undersøgelse.

Det kan for eksempel være en advokatundersøgelse eller en rigsret, siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov til Ritzau

- Vi skal simpelt hen have undersøgt, om der er noget ansvarspådragende i hele den her sag. Der er jo i rapporten beviseligt en sammenhæng mellem de meget vilde beslutninger, som direktionen tager, og så det økonomiske morads, TV2 havner i. Og der er også kraftige antydninger af, at Kulturministeriet og kulturministeren må have vidst, at det var et usædvanligt risikofyldt projekt, fortæller Morten Bødskov til Ritzau.

TV2s økonomi løb af sporet i 2007, da stationens direktion satte en række projekter og byggerier i gang under ledelse af adm. direktør Per Mikael Jensen.

Referater mangler

Ifølge Rigsrevisionen var Kulturministeriet ikke "tilstrækkeligt aktive" i sin kontrol. Derfor vil Morten Bødskov have undersøgt, om Brian Mikkelsen brød ministeransvarsloven.

- Eksempelvis er han blevet præsenteret for strategioplæg fra TV2s direktion, som går på, at man ville fordoble omsætningen i selskabet. I baghovedet har Brian Mikkelsen, da han bliver præsenteret for det, en viden om TV2s økonomiske fundament. Det naturlige spørgsmål ville jo være, om der er hold i det, de kommer med. Men vi kan ikke finde ud af, om han har stillet det spørgsmål, for referatet findes ikke. Derfor blandt andet vil vi have en uvildig undersøgelse, siger socialdemokraten.

K: Kritikken er for mild

De Konservatives medieordfører, Henriette Kjær, afviser at sætte en ny undersøgelse i gang.

- Vi ved godt, at der har været en for dårlig ledelse af TV 2's økonomi, men de personer, der havde ansvaret, er væk. Den kritik, der er af Kulturministeriet og den daværende minister, er mild, og derfor vil det være en kalkunjagt at kaste sig ud i nye undersøgelser, siger hun.

Facebook
Twitter