Organisation: Børn bliver brugt som slaver på skunkfarme

I England lever børn og teenagere under slavelignende forhold på skunkfarme.

Politiet finder flere og flere skunkfarme i Danmark, men i England finder politiet endnu flere farme, og englænderne advarer nu danskerne mod den udvikling. (Foto: Politiet)

Dagen igennem har DR Nyheder fortalt, at vietnamesiske karteller står bag organiseret skunkproduktion i Danmark, hvor arbejderne lever under kummerlige forhold.

Men i England er det ikke kun voksne, der lever under slavelignende forhold.

I England fandt man alene sidste år 56 børn under 18 år på skunkfarme i landet. De fleste af dem er vietnamesere, lyder det fra ACPO - den engelske pendant til Rigspolitiet.

Også hos Counter Human Trafficking Bureau, der arbejder med personer, som bliver udsat for menneskehandel, har direktør Philip Ishola oplevet en stigning.

Han fortæller, at børnene risikerer tortur, når de arbejder på skunkfarmene.

- Risikoen er meget høj. Selv døden, siger han til P1 Dokumentar.

Dreng fik brændt øret af

Flere af sagerne har gjort stort indtryk på ham, men især en sag har sat spor hos ham, siger han.

- Vi har set mange sager, jeg husker især en ung dreng, der var blevet slemt såret på en skunkfarm og havde fået brændt sit ene øre af på en kogeplade, fortæller han.

Drengen havde bedt om at få noget mad, hvorefter bagmændene ifølge ham selv var blevet vrede og havde holdt hans hoved mod en varm kogeplade, fortæller Philip Ishola.

- Hans ene side af ansigtet var helt deformt, fortæller han.

Vietnameserne arbejder typisk for organiserede vietnamesiske kriminelle, der smugler både børn og voksne til Europa for at sætte dem til at dyrke skunk på skunkfarme.

- Vi ved, at der er mange flere børn derude på skunkfarme, og vi aner ikke, hvad der sker med dem, inden vi på et tidspunkt opdager dem, siger Philip Ishola.

Antallet af skunkfarme eksploderet

I England er antallet af skunkfarme eksploderet de seneste år. I 2006 var der cirka 800 skunkfarme i England, og sidste år blev der fundet 7865 farme.

For nylig udkom en rapport fra ACPO, der konkluderer, at kommercielle skunkfarme er en stor risiko for landet, og at et stigende antal af kriminelle og organiserede vietnamesiske grupper har sat sig massivt på det indbringende marked.

Også i Danmark har politiet oplevet en stigning i antallet af skunkfarme. Dansk politi har siden 2007 fundet mindst 158 professionelle skunkfarme, hvor de 68 af dem er blevet fundet inden for det seneste halvandet år.

Dansk Politi: Vi holder øje

Herhjemme holder politiet nøje øje med udviklingen - også på grund af udviklingen i andre europæiske lande som blandt andet England, siger chef for Politiets Nationale Efterforskningscenter, Michael Ask.

- Vi har ikke set helt de samme torturlignende forhold i Danmark, som de har oplevet i England, men det er noget, vi har fokus på, siger han og fortsætter:

- De arbejder under kummerlige forhold, og måske er det ikke helt frivilligt. Når vi har ransaget de her steder, har vi både holdt os for øje, at de her personer har begået en kriminel handling, men at de samtidig også kan være ofre for menneskehandel, forklarer han.

Danmark har sammen med en række andre lande iværksat nogle fælles efterforskningsteams, der arbejder sammen om at finde frem til de vietnamesiske bagmænd.

Facebook
Twitter