Oslo Politi vil se på nye oplysninger om Scandinavian Star

Efterforskningen forventes afsluttet til sommer, skriver Oslo Politi i en pressemeddelelse.

Flemming Thue Jensen (i forgrunden) har i dag stået frem ved et pressemøde og fortalt om, hvem han mener satte ild til Scandinavian Star for 26 år siden. (Foto: NTB Scanpix © Scanpix)

Oslo Politi gør klar til at se på de nye oplysninger i sagen om dødsbranden på skibet Scandinavian Star i 1990, som kostede 159 mennesker livet.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

- De informationer, der er fremkommet under pressekonferencen og i medierne, vil vi tage med os ind i den videre efterforskning. Oplysningerne vil blive sammenholdt med oplysninger, som allerede foreligger i efterforskningsmaterialet, skriver Oslo Politi.

Udmeldingen kommer efter, at den danske hovedundersøger af branden, skibsinspektør Flemming Thue Jensen, som indtil for nylig var ansat i Søfartsstyrelsen, i dag har fortalt, at det var to besætningsmedlemmer, som satte ild til skibet med 482 passagerer for 26 år siden.

Først blev en dansk lastbilchauffør, der var dømt for flere brandstiftelser, udpeget som gerningsmanden af norsk politi. I juni 2014 trak norsk politi dog anklagen tilbage, efter nye undersøgelser viste, at lastbilchaufføren umuligt kunne have påsat alle brande, da han selv omkom tidligt i forløbet.

Politimesteren i Oslo besluttede derfor i 2014 at genoptage efterforskningen i dele af Scandinavian Star-sagen.

Den efterforskning foregår lige nu, og derfor vil politiet heller ikke sige mere.

- Udover det finder Oslo politidistrikt det ikke naturligt at kommentere på de udtalelser og påstande, som er fremkommet, særlig fordi efterforskningen pågår, står der også.

Oslo Politi forventer, at efterforskningen bliver afsluttet til sommer.

Facebook
Twitter