Otte danskere omkommet ved flystyrt

Otte danskere blev dræbt, da et dansk privatfly fra Ålborg søndag nat styrtede ned under indflyvningen til Sørstokken lufthavn syd for Bergen.

Otte danskere blev dræbt, da et chartret fly fra Ålborg søndagnat kl. 00.30 styrtede ned under indflyvningen til Sørstokkenlufthavn syd for Bergen. En norsk havarikommission har indledt sitarbejde med at klarlægge årsagen til flystyrtet. Redningsmandskabetfandt otte omkomne ved vraget af flyet blot 200 meter fralandingsbanen på Sørstokken lufthavn på øen Stord, men AalborgPoliti havde oplysninger om, at der var ni personer - alle mænd -om bord på flyet, da det lettede fra Aalborg ved 23-tiden. Detstyrtede fly skulle bringe et hold danske arbejdere til Aker Stordskibsværft. De var ansat i firmaet Altek-Isolering i Bindslev vedHjørring.

Flyet er af typen Cessna 402 med to propelmotorer. Der var pladstil ni personer inklusive piloten. Det ejes af firmaet Aircraft Apsog udlejes normalt gennem firmaet Jetair i Tune ved Roskilde.Mandag morgen var der imidlertid nogen uklarhed om søndagensopgave. I hvert fald sagde direktør i Jetair, Peter Slaatorn, athan ikke kendte noget til, at flyet var lejet ud. Han kunne dogoplyse, at flyet forlod lufthavnen i Tune søndag kl. 13.41 med kursmod Aalborg. Herfra gennemførte det angiveligt to returflyvningertil Stord, og det var under den tredje flyvning, at ulykken skete.- Flyet var kommercielt vedligeholdt og i tip-top stand, sagdeflyets ejer til Ritzau tidligt mandag morgen.

Styrtet skete under indflyvning til Sørstokken, og ulykken blevobserveret af de ansatte i tårnet i lufthavnen. Ved styrtet brødflyet i brand. - Alt virkede normalt, og vi havde øjenkontakt medflyet. Det var mørkt, og det regnede, men der var god skyhøjde oglidt vind. Flyet gik helt pludseligt ned, sagde lufthavnschefen tildet norske nyhedsbureau NTB.

De ansatte fra Altek-Isolering var på vej til Stord for atafløse et hold kolleger. Altek-arbejdere deltager i arbejdet med atfærdiggøre et stort produktionsskib på værftet i Stord. Navnene påde dræbte var mandag morgen ikke frigivet. Formentlig skal danskepolitifolk rejse til Norge for at bistå arbejdet med atidentificere de dræbte.

Facebook
Twitter