Otte indlagt efter eksploderet wc-rens

Otte mennesker blev mandag formiddag kørt til observation på Rigshospitalet, efter at en flaske toiletrens ved et uheld eksploderede på et hotel i København. De er indlagt til observation i 24 timer.

Otte mennesker blev mandag formiddag kørt til observation påRigshospitalet, efter at en flaske toiletrens ved et uheldeksploderede på et hotel i København. De er indlagt til observationi 24 timer, oplyser overlæge Jakob Trier Møller fra RigshospitaletsTraumecenter.

- Nogle har fået væsken på sig, og andre har indåndetklordampene. Vi beholder dem til i morgen, da der kan opståvæskeophobninger i lungerne som følge af indåndingen op til 24timer efter. Men efter omstændighederne har de det alle godt, sigerhan.

Flasken med toiletrens eksploderede i hånden på hotellets ellerserfarne oldfrue, og en skrap lugt af klor spredte sig på to afhotellets etager. Oldfruen, fire andre ansatte og et parambulancefolk og betjente måtte derefter sendes til undersøgelse påRigshospitalets traumecenter, oplyser en betjent på stedet.

Hotellets omkring hundrede gæster led ikke overlast, da derstraks blev luftet ud, og de er tilbage på hotellet.

Hasse Højmark fra Miljøkontrollen siger, efter at have studeretde to flasker med væske, at rengøringsmidlet Oasis fra firmaetEcolab var blevet blandet med mugfjerner fra samme firma. Vedblandingen skete der en opvarmning, og det var formentlig grundentil eksplosionen.

- Der bliver udviklet klorgas, og det lugter - nærmest river inæsen - og det ætser. Ved en høj koncentration kan det være farligtog give lungeskader, siger Hasse Højmark.

FacebookTwitter