Otte måneder for at opfordre til attentat

En tidligere talsmand for det stærkt højreorienterede Dansk Front fik i dag otte måneders fængsel for at opfordre til et attentat mod inderingsministeren.

Julius Børgesen blev dømt for at opfordre til et attentat mod Lars Løkke Rasmussen.

En tidligere talsmand for Dansk Front blev i dag idømt otte måneders fængsel i Helsinge Byret for at opfordre til et brandattentat mod indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Kernen i sagen mod Julius Børgesen er et indlæg, han skrev på den venstreorienterede hjemmeside www.bzby.dk i april sidste år.

Han henviste til brandattentatet mod integrationsminister Rikke Hvilshøj og opfordrede til, at nogen kunne "genoptage successen" med indenrigsministeren.

Ville lokke aktivister

Julius Børgesen har forklaret i retten, at formålet med indlægget var at lokke de venstreorienterede aktivister til at tale over sig, så politiet kunne få nogle flere spor at gå efter i sagen om brandattentatet på Rikke Hvilshøj.

- Jeg synes, det var en hæslig forbrydelse. Det kan ikke være rigtigt, at de stadig går rundt på fri fod, sagde Julius Børgesen i Helsinge Byret som forklaring på, hvorfor han ville give politiet en hjælpende hånd med opklaringen.

Opfordring i offentligt rum

Men retten mente alligevel, at indlægget var en overtrædelse af straffelovens paragraf 119 og paragraf 136, som blandt andet handler om vold og trusler mod embedsmand og om at tilskynde til en forbrydelse.

- Så må du indse, at når du lægger den på nettet uden nogen form for forbehold, er der tale om en opfordring i det offentlige rum og dermed en forbrydelse, sagde dommer Torben Hvid, da dommen faldt.

Det var ikke kun de skrevne ord, der gav Julius Børgesen otte måneder i fængsel. I hans skurvogn fandt politiet nemlig en halvautomatisk militærriffel og salonriffel, hvilket dommerne anså som en grov overtrædelse af våbenloven.

Børgesen ankede dommen på stedet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk