Otte måneders fængsel til læge i faderskabssag

En læge er idømt otte måneders fængsel for at have begået strafbare forhold i forbindelse med en fadersskabssag. To andre læger er frikendt.

En 39-årig læge er idømt otte måneders ubetinget fængsel for at fuske med en dna-prøve og afgive falsk forklaring i retten. (Foto: Localeyes)

En læge er idømt otte måneders fængsel for at have begået strafbare forhold i forbindelse med en faderskabssag. To andre læger er frikendt.

De tre læger var tiltalt for forsøg på bedrageri ved at aflevere forkert dna og urigtige lægeerklæringer i forbindelse med en faderskabssag.

Skyldig i falsk forklaring i retten

Retten har fundet det bevist, at lægen bevidst forsøgte at unddrage sig faderskabet og betaling af børnepenge. Han afleverede en dna-prøve fra en ukendt person, og blev desuden kendt skyldig i falsk forklaring for retten.

Straffen blev otte måneders ubetinget fængsel, mens to andre læger i sagen frikendt.

En af lægerne havde udarbejdet en lægeerklæring om, at den dømte læge på grund af sygdom ikke kunne møde til prøvetagning i en nærmere afgrænset periode. Den anden læge havde stået for udtagningen af dna-prøver.

Retten fandt det ikke bevist, at de to havde forsæt til at medvirke til bedrageri.

- Jeg er overrasket over resultatet. Min klient og jeg skal nu have mulighed for at gennemgå dommen grundigt, herefter vil vi drøfte spørgsmålet om anke, siger forsvarsadvokat Peter Trudsø.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter