Otte personer er kommet lettere til skade efter togsammenstød

- Vi har indtryk af, at skaderne drejer sig om piskesmæld og chok, siger informationschef i DSB.

Cirka 600 passagerer var ombord på Kystbanetoget, da det bragede ind i en gravemaskine, der var på skinnerne ved Klampenborg. (Foto: Jens Lilleøre © Jens Lilleøre)

Otte passagerer er kørt på skadestuen, efter et kystbanetog klokken lidt over klokken 8 i morges kolliderede med en gravemaskine ved Klampenborg.

- Der er tale om i alt otte lettere tilskadekomne, herunder gravkoføreren, som alle er kørt på skadestuen, fortæller Tony Bispeskov, informationschef i DSB og fortsætter:

- Vi har indtryk af, at skaderne drejer sig om piskesmæld og chok, men det er skader, som bliver tilset på skadestuen lige nu, siger han.

Han oplyser samtidig, at togets godt 600 passagerer er blevet tilbudt krisepsykologhjælp, og at sagen nu skal undersøges nærmere.

- Der forestår nu et udredningsarbejde, og derfor har vi nu tilkaldt Havarikommissionen, som kan vurdere, hvad der videre skal ske, siger Tony Bispebjerg.

Kraftig opbremsning

Ingeniør Jens Lilleøre var én af de mange passagerer i toget. Han sad i togets anden vogn lige bag vognen, der kolliderede med gravemaskinen.

- Der kom en meget, meget kraftig opbremsning, og så kom der et meget kraftigt bump, som gjorde, at vi slog hovedet mod nakkestøtten. Det var, som om vi havde ramt noget kæmpestort,og så stod toget helt stille, siger han.

Han forklarer, at de herefter roligt blev informeret om, hvad der var sket. Efter halvanden time kunne de forlade toget og blev ført over i togbusser. Jens Lilleøre slap fra kollissionen uden mén og så ingen af de tilskadekomne.

Først togkørsel igen i morgen

Banedanmark oplyser til DR Nyheder, at gravmaskinen tilhører et entreprenørfirma, der er hyret til en opgave, der skal løses ved siden af skinnerne.

Informationsdirektøren oplyser samtidig, at der er sket omfattende skader på både tog og køreledningsmaster, og at toget derfor er taget ud af drift.

- Nu afventer vi, at Banedanmark melder, hvornår vi igen kan komme til at køre på strækningen. Det vil tidligst være i morgen, at begge spor er oppe at køre igen.

DSB har indsat togbusser på strækningen. Du kan holde dig orienteret om rejsesituationen her.


TIP OS Ved du noget om uheldet? Kontakt DR Nyheder på mail 1212@dr.dk.