Over 12 millioner samlet ind til Haiti

Danske nødhjælpsorganisationer har fået over 12 millioner kroner i kassen ved indsamlinger til ofrene for jordskælvet på Haiti, og pengene strømmer fortsat ind.

Der skal bruges masser af penge til nødhjælp, til de mange ofre for jordskælvet. (Foto: THOMAS COEX © Scanpix)

Det er muligt, at krisen har lagt en dæmper på forbrugslysten, men danskerne tøver ikke med at sende penge af sted, når katastrofen rammer.

Danske nødhjælpsorganisationer har indtil videre modtaget over 12,5 millioner kroner til ofrene for jordskælvet på Haiti, og donationerne strømmer fortsat ind.

Det viser en rundringning til Folkekirkens Nødhjælp, IBIS, Dansk Røde Kors, Red Barnet, Unicef og ASF-Dansk Folkehjælp, som Ritzau har foretaget søndag formiddag.

Tilbyder frivilligt arbejde

Hos Folkekirkens Nødhjælp oplever man, at folk også i høj grad tilbyder at udføre frivilligt arbejde. Sidste gang, man mærkede den samme interesse for at hjælpe aktivt, var da tsunamien ramte Sydøstasien i 2004.

- Det signaler helt klart, at folk på et andet niveau har taget den her katastrofe til sig, siger kommunikationschef Mads Klæstrup Kristensen.

Selvom han sætter stor pris på tilbuddene, understreger han, at den hurtigste og mest effektive måde at hjælpe stadig er at ved at bidrage økonomisk.

Erhvervslivet bidrager

Dansk Røde Kors oplyser, at flere virksomheder også har startet interne indsamlinger.

- I starten var det private, der gav bidrag over sms og telefonen. Nu kommer der en række donationer fra erhvervslivet. Det er fantastisk at se alle de forskellige og kreative måder, virksomhederne samler ind på, siger Tina Donnerborg, kommunikationschef i Dansk Røde Kors.

Jordskælvet på Haiti, der målte 7,0 på richterskalaen, frygtes at have kostet over 100.000 mennesker livet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk