Over 30.000 står i kø for at bestille coronatest

Siden mandag har it-problemer hærget danskernes adgang til at lade sig teste for corona.

Coronaprover.dk oplever tekniske problemer, efter 67.174 danskere mandag bestilte tid til test. Det er ny rekord.

- Der er lige nu ventetid til coronaprover.dk. Vi beklager.

Sådan lyder beskeden til over 30.000 danskere, der lige nu sidder i kø og venter på, at det bliver deres tur til at bestille en test for coronavirus på coronaprover.dk.

Regeringen og Danske Regioners it-system er nemlig ramt af et større it-nedbrud, og i øjeblikket kan du se frem til at sidde mere end én time i kø.

- Vi har en problemstilling, der gør, at vi har måtte skrue ned for kapaciteten. Derfor har vi skruet ned for antallet af mennesker, der må besøge hjemmesiden på samme tid, forklarer Lone Kaalund Thiel.

Problemerne blev allerede konstateret mandag, men på trods af ekstraordinært lange ventetider har danskerne ikke holdt sig tilbage, når det drejer sig om at bestille tid til test.

Mandag bestilte 67.174 mennesker en tid til test. Det er ny rekord - og en fordobling i antallet af tidsbestillinger i forhold til forrige mandag, siger kontorchefen.

Ved ikke hvornår problemerne er løst

Hos Region Nordjylland, der varetager systemet på tværs af regionerne, ved man endnu ikke, hvornår problemerne er løst.

- Vi presser på, alt det vi kan hos vores leverandør af systemet, Synlab, men vi ved også, at ting tager tid, siger Lone Kaalund Thiel.

I går blev de lange køer også omtalt af Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm. På et pressemøde forklarede direktøren, at systemet skulle have været ”i orden” fra i dag, tirsdag.

- Leverandøren står lige nu for fejludredningen, og det er dem, der skal give os en forklaring, men vi har endnu ikke de tekniske detaljer, siger Lone Kaalund Thiel.

Kontorchefen afviser samtidig, at selve it-systemet skulle være underdimensioneret.- Nej, vi har hele tiden arbejdet med kapaciteten. Og normalt burde vi også sagtens kunne håndtere det nuværende antal tidsbestillinger, siger hun.

Facebook
Twitter