Over 50.000 underskrifter imod ny offentlighedslov

Mere end 50.000 danskere har skrevet under imod den nye offentlighedslov, der for tiden er til behandling i Folketinget.

Over 50.000 danskere har nu udtrykt deres utilfredshed med den nye offentlighedslov på websitet skrivunder.net

Fredag formiddag nåede antallet af underskrifter op over det halve hundrede tusinde og fortsatte med at stige i pæn fart. Tallet skal dog tages med forbehold, da det ikke er CPR-valideret, men kun kræver at folk bekræfter deres identitet via en mailadresse.

Det er freelance-redaktøren Susanne Jespersen og filosoffen Anders Højsted, der har taget initiativ til underskriftsindsamlingen.

På websitet udtaler Anders Højsted i anledning af det runde underskrifts-tal, at han finder det "uacceptabelt, at loven begrænser befolkningens mulighed for at holde øje med politikerne".

- Politikerne bag loven har forsøgt at feje os af bordet med en bemærkning om, at det kun er et mikroskopisk fåtal af danskerne, der er imod, men når vi kan få så mange underskrifter på så kort tid, viser det, at de tager fejl, skriver Anders Højsted og kalder det for "demokratisk hjerteblod".

Offentlighedsloven er blandt andet omdiskuteret, fordi kritikerne mener, den vil forhindre mange af fremtidens ellers væsentlige politiske afsløringer.

De sidste dage har der været forstærket fokus på offentlighedsloven i medierne - for DRs vedkommende blandt andet i Deadline på DR2, i Debatten på DR2 og i Pressen på P3.