Overblik: Det handler den store rockersag om

16 rockere var tiltalt for drabsforsøg, vold og våbenbesiddelse. Få overblik over sagen her.

Efter et halvt års retsmøder blev det afgjort i Landsretten: Var Brian Sandberg og 15 andre personer med tilknytning til Hells Angels eller støttegruppen AK81 skyldige i en række drabsforsøg?

Brian Sandberg blev frifundet for drabsforsøg, og to andre blev også frikendt, mens 14 blev fundet skyldige i den sag, der er blevet døbt "den store rockersag".

I september sidste år idømte byretten 15 af rockerne i alt 135 års fængsel for blandt andet seks drabsforsøg, et kølleoverfald og et våbenlager. En rocker blev frifundet.

De 15 dømte ankede dommene til Østre Landsret, og det samme gjorde anklagemyndigheden. Anklagemyndigheden ankede både frifindelsen af den ene person, men også det faktum, at byretten frifandt de 15 andre rockere i en række forhold.

Sandberg fik knap 12 år i byretten

En af de tidligere højt profilerede personer i Hells Angels, Brian Sandberg, fik 11 år og 10 måneders fængsel. Retten fandt ham skyldig i at beordre et skyderi på Nørrebro i 2009 i Rantzausgade.

Skyderiet var angiveligt blevet sat i værk for at hævne, at der i Hellerup blev skudt mod Sandberg.

I byretten blev Brian Sandberg dømt for at have bestilt skyderiet, mens han blev frifundet for at stå bag nedskydningen af en kioskpasser i Skelbækgade på Vesterbro samt for et overfald ved Brorsons Kirke på Nørrebro.

Det afgørende vidne MFP

Overfaldet ved Brorsons Kirke fandt sted i august 2009 og gik ud over to personer af udenlandsk herkomst. Den ene nåede at flygte, mens den anden blev gennembanket med køller og andre slagvåben af flere rockere.

I Skelbækgade affyrrede rockeren, der går under navnet MFP i september samme år flere skud mod en kioskpasser. Kioskpasseren overlevede, men fik amputeret sit ene ben.

MFP, der affyrede skuddene i kiosken på Vesterbro, valgte senere at samarbejde med politiet, og det er først og fremmest hans vidneudsagn, der har fældet rockerne.

Sandberg forlod HA

Sagen i landsretten staretede i maj, og i august valgte Brian Sandberg at forlade Hells Angels. Han har selv sagt, at han valgte at forlade klubben af personlige årsager, men den grund er der blevet sat spørgsmålstegn ved, og ingen kender den egentlige grund. Sandberg forlod gruppen med status af "left", som betyder, at der ikke er ondt blod mellem ham og HA.

Det var kun spørgsmålet om skyld, der blev afgjort mandag. Derefter skal anklagerne og de mange forsvarsadvokater argumentere for, hvilken straf rockerne skal have. De 14 mænd, der nu er kendt skyldige, har alle nægtet deres skuld.

Der falder angiveligt dom i sagen den 20. november.

Facebook
Twitter