OVERBLIK: Her er otte af de alvorligste sager om seksuelt misbrug af børn

Seksuelt misbrug af er ødelæggende for de børn, det går ud over. Her kan du se, hvordan retten har straffet i en række af de alvorligste sager.

Modelfoto. En række sager om seksuelt misbrug af børn har rystet lokalsamfund landet over. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Sager om seksuelt misbrug af børn hører til den type af sager, som politiet tager mest alvorligt. Her kan du se, hvordan retten har fundet, at de skyldige skulle straffes i en række af de mest alvorlige sager fra de seneste 10 år.

Skagen-sagen

Hverdagen blev med ét til et mareridt for en otteårig pige, da hun sammen med sin mor flyttede ind hos morens nye kæreste i Skagen i 2014. I juni 2015 afgjorde Retten i Hjørring, at pigens 53-årige mor og den jævnaldrende stedfar har begået en række seksuelle overgreb mod pigen, ligesom de har ladet flere mænd forgribe sig på hende. Moren fik otte års fængsel, mens manden slap med syv år bag tremmer.

Bornholmer-sagen

En adoptivfar og en mor fra Pedersker på Bornholm blev i april 2013 idømt henholdsvis 10 og otte års fængsel af Vestre Landsret for at have begået grove seksuelle overgreb mod kvindens to døtre. Børnene fungerede gennem mange år som de dømtes sexslaver, og en af pigerne blev blandt andet tvunget til at have sex med familiens hund.

Rebild-sagen

En 56-årig nordjysk mand blev i 2012 af Vestre Landsret idømt 12 års fængsel for groft misbrug af otte børn, heriblandt seks af sine egne. Værst gik det ud over mandens ene datter, som blev misbrugt, fra hun var fem år. I et enkelt tilfælde blev pigen hejst op i kroge i loftet, inden faren voldtog hende. Landsretten ændrede dommen fra byretten, som lød på forvaring.

Esbjerg-sagen

En 41-årig familiefar fra Esbjerg blev i 2011 idømt syv års fængsel for at have begået sexovergreb mod otte børn gennem mere end 20 år. Manden nægtede under sagen alt, men ankede ikke dommen.

Brønderslev-sagen

Et forældrepar fra Serritslev uden for Brønderslev blev i 2011 i Vestre Landsret dømt for systematisk vold, vanrøgt og misrøgt mod ni sammenbragte børn. Den 42-årige far blev idømt 11 års fængsel, mens moren på 38 år fik fire år bag tremmer.

Sønderborg-sagen

Vestre Landsret idømte i 2010 en 60-årig mand fra Egypten ni års fængsel for at tvinge tre af sine døtre til forskellige former for sex og samleje. Misbruget foregik gennem syv år i familiens hjem i Sønderborg.

Nakskov-sagen

En 42-årig mand fra Nakskov blev i 2010 idømt 10 års fængsel for at have misbrugt sin datter, siden hun var 15 måneder gammel. Overgrebene fandt sted gennem seks år. Manden blev også dømt for at have distribueret børneporno, blandt andet billeder af datteren.

Tønder-sagen

En 47-årig mand idømtes i 2007 10 års fængsel for at have misbrugt sine to døtre og for at have stillet pigerne til rådighed for andre mænd. Børnenes mor fik en tidsubestemt behandlingsdom for medvirken til incest. 15 mænd er tilsammen idømt 45 års fængsel for at misbruge den ældste af pigerne. Pigen var da 10-11 år. /ritzau/

Facebook
Twitter