OVERBLIK Her kan du stadig rejse hen i Europa

Flere lande i Europa er stadig åbne over for danske turister.

Flere lande i Europa frarådes det i øjeblikket at rejse til, men det er stadigt muligt at flyve ud i Europa. (arkivfoto) (Foto: DEAN LEWINS © Scanpix)

Fire nye lande - Storbritannien, Irland, Island og Slovenien - er i dag kommet på listen over de lande, som Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til.

De er blevet tilføjet en i forvejen alenlang liste over lande, som myndighederne fraråder ikke-nødvendige rejser til. Enten fordi landenes smittetal er over den fastsatte grænse på 30 nye smittede per 100.000 indbyggere. Eller fordi landene, som det er tilfældet med Finland og Estland, har indført restriktioner som for eksempel 14 dages karantæne for indrejsende fra Danmark.

Men hvis man går og længes efter en rejse ud i Europa, hvor kan man så i det hele taget tage hen for tiden?

Vi giver svaret.

Grækenland

Du kan stadig rejse til Grækenland. Her Ahata-stranden på den græske ø Karpathos. (Foto: VIBEKE TOFT © Scanpix)

Den græske økonomi er hårdt ramt af corona-krisen, da turismen udgør en stor del af indtægterne.

Grækenland tager imod turister fra Danmark, men der er indført et krav om, at du skal registrere dig hos myndighederne i Grækenland inden indrejse, skriver Udenrigsministeriet.

Du skal også være opmærksom på, at der foretages covid-19 stikprøvekontrol ved indrejse, og en positiv test kan sende dig i 14 dages karantæne.

Udenrigsministeriet advarer om, at nye restriktioner eller lempelser kan indføres med meget kort varsel. I øjeblikket er der også krav om at bære mundbind mange offentlige steder.

Tyskland

Du kan stadig tage til Berlin: Bare du ikke ankommer fra Hovedstadsområdet eller Bornholm. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Scanpix)

Hvis du kommer fra udvalgte regioner i Danmark, er en efterårsferie i Berlin stadig en mulighed. I går indførte Tyskland dog restriktioner mod rejsende fra hovedstadsområdet og Bornholm. De skal i 14 dages karantæne, hvis de rejser til Tyskland.

Frem til 1. oktober kan indrejse dog finde sted uden krav om karantæne imod forevisning af negativ corona-test, der er maks. 48 timer gammel.

Polen

Du kan stadig tage til den polske hovedstad Warsawa. (Foto: Janek Skarzynski © Scanpix)

Ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledninger er der ikke indrejserestriktioner eller karantænekrav ved indrejse til Polen. Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan dog indføres med meget kort varsel, advarer ministeriet.

Du bør også være ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus.

Italien

En kvinde med visir drikker kaffe på en cafe i Rom. Det er i øjeblikket også muligt for danske turister. (Foto: YARA NARDI © Scanpix)

Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen direkte indrejserestriktioner for rejsende fra Danmark.

Ved indrejse til Italien vil alle rejsende dog blive bedt om at udfylde en erklæring på tro og love, hvori man blandt andet bekræfter at kende til de italienske regler for forebyggelse af corona.

Hvis du rejser til regionerne Provincia Autonoma Di Trento og Liguria i Italien, bør du også grundet høje smittetal være særligt opmærksom. Du opfordres også til at blive testet ved hjemkomst til Danmark, skriver Udenrigsministeriet.

Sverige

Du kan stadig holde efterårsferie på en ægte svensk ødegård. Sverige er gul i de danske rejsevejledninger. (Foto: ALLAN LUNDGREN © Scanpix)

På baggrund af Sveriges smittetal er landet i danske rejsevejledninger markeret gult, og der opfordres til blot at være forsigtig ved indrejse.

Der er fra svensk side ikke indført indrejseforbud for danskere.

Bulgarien

Det er stadig muligt at rejse til Bulgarien. (Foto: STOYAN NENOV © Scanpix)

Rejsevejledningen for Bulgarien er opdateret til gul. Du opfordres dog til at være forsigtig og undgå smitte.

Det er obligatorisk at bære mundbind i Bulgarien, når du befinder dig i indendørs i offentlige rum, handler i butikker eller kører med offentlig transport.

Hvis du rejser til regionen Blagoevgrad, bør du grundet høje smittetal være særligt opmærksom, skriver Udenrigsministeriet.

Slovakiet

Du kan fortsat tage til Bratislava i Slovakiet. (Foto: PETR JOSEK © Scanpix)

Slovakiet er gul i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Hvis du rejser til regionen Bratislavsky, bør du dog grundet høje smittetal være særligt opmærksom på at følge de gode corona-vaner for at forebygge smitte, oplyser Udenrigsministeriet.

Cypern

En surfer rider en bølge ud for Limassol i Cypern. Her kan du stadig rejse til. (Foto: Yiannis Kourtoglou © Scanpix)

Du kan godt rejse til Cypern, men siden 28. august skal du medbringe en negativ covid-19-test, der højest må være 72 timer gammel.

Du skal også inden for 24 timer efter ankomst registrere dig hos myndighederne i Cypern, oplyser Udenrigsministeriet.

Norge

De fleste danskere må nok droppe planerne om ferie i Oslo - medmindre 10 dages karantæne er en del af planen. (Foto: Ints Kalnins © Scanpix)

Du kan godt rejse til Norge - hvis du kommer fra Grønland. Alle rejsende fra Danmark og Færøerne skal dog i 10 dages indrejsekarantæne.

Men karantænekravet gælder som udgangspunkt ikke personer, som er bosat eller har opholdt sig minimum 10 dage inden indrejse i Grønland.

Rejser du fra en lufthavn i Danmark, vil du dog alligevel blive pålagt indrejsekarantæne.

Facebook
Twitter