OVERBLIK: Københavns veje, metro og S-tog hårdt ramt af skybrud

Gaderne omkring Tivoli er lukket, mens vand fra forlystelsesparken ledes væk. Metro, S-togslinjer og motorveje er også lukket. Få overblikket her.

Skybruddet fra i nat har lukket store dele af København. Billedet her viser krydset ved Tagensvej og Rovsinggade i København Nord, der også er ramt af vandmasserne. (Foto: © Hanne Kokkegård, DR Videnskab)

De store vandmasser fra skybruddet i nat skaber stadig kaos i trafikken flere steder i København.

Omkring Tivoli og Hovedbanegården i København har politiet måtte lukke flere veje, mens oversvømmelserne pumpes væk.

- Tietgensgade, Hambroesgade, Niels Brocks Gade, Stoltenbergsgade til Kalvebod Brygge spærres for trafik, oplyser Københavns Politi på deres twitterprofil og fortsætter:

- Gaderne afspærres, da der er udlagt slanger, som skal pumpe vand væk fra Tivolisøen. Kør forsigtigt i dette område.

Det er et hold fra Beredskabsstyrelsen, som er sat ind for at pumpe vandet væk fra Tivoli. Men da samtlige kloaker og overløbsbassiner er fyldt med vand, har redningsfolkene trukket ekstra slanger via gadeplan for at pumpe vandet ud i havnen i stedet, oplyser Københavns Brandvæsen.

Helsingørmotorvej kan stadig være lukket mandag morgen

Vandmasserne skaber også store udfordringer for Helsingørmotorvejen, hvor adgangen til den vigtige trafikåre er lukket i begge retninger ved Ryparken Station.

- På nuværende tidspunkt kan det ikke oplyses, hvornår trafikken kan køre normalt på stedet. Det kan ikke udelukkes, at morgentrafikken mandag morgen vil blive berørt, skriver politiet på deres hjemmeside.

Politiet advarer også mod at køre ud af Langelinie, da vandet her har ramt vejbanen hårdt:

- Ved Langelinie er noget af kørebanen ødelagt som følge af regnen. Kommunen og politiet er på stedet, så følg deres anvisninger, skriver Københavns Politi på twitter.

Flere andre veje er også lukket af oversvømmelserne, oplyser politiet, som lister følgende op på deres hjemmeside:

  • Ørestads Boulevard

  • Christians Brygge

  • Lersø Park Allé

  • Hellerupvej ved Henningsens Allé

Helt generelt opfordrer politiet trafikanterne til at være særligt opmærksomme, hvis de bevæger sig ud i vandmasserne, da der kan være vand på kørebanerne flere steder.

Ingen S-tog mellem Østerport og Hellerup

Regnvandet fra nattens skybrud har også ramt togtrafikken i hovedstaden hårdt. Ifølge Banedanmark står Østerport Station og tunnelen ved Svanemøllen under vand.

Her arbejder Banedanmark i samarbejde med Beredskabsstyrelsen på at pumpe vandet væk, men hos DSB melder man om store ændringer på flere S-togslinjer på grund af oversvømmelserne. Det drejer sig især om linjerne A, B og C.

Der kører lige nu ingen S-tog mellem Østerport og Hellerup/Dyssegård. Mellem Østerport og Hellerup og videre til Dyssegård kører der dog togbusser i stedet.

Oversvømmelserne på banen rammer også Øresundstoget, hvor der lige nu ikke kører nogen tog mellem København H og Hellerup.

Også metroen er ramt. Her kører der lige nu ingen metrotog mellem Islands Brygge og Vestamager. Her er der også indsat togbusser.

Lige nu har DSB intet overblik over, hvornår de lukkede strækninger kan åbnes igen.

Få overblikket over S-togene her.

500 københavnere uden strøm

Det er ikke kun trafikken, der er ramt af oversvømmelser. Også elforsyningen har problemer.

Omkring 500 husstande på Østerbro og i Indre By er søndag blevet ramt af strømsvigt. Det drejer sig om ca. 350 østerbro og resten på Nørrebrogade og Kgs. Nytorv. Skyldes at der er kommet vand i transformerstationen

- Vi arbejder på højtryk, men så længe naturen arbejder imod os, er det svært at sige, hvornår strømmen er tilbage, fortæller Carsten Kær, pressemedarbejder for Dong Energy, til DR Nyheder.

Østerbro og Indre By hårdest ramt

Ifølge Falck og Københavns Brandvæsen er det især Østerbro og Københavns Indre By, der er hårdt ramt af oversvømmelserne.

Indtil videre har Falck modtaget over 300 anmeldelser, mens Københavns Brandvæsen har måtte rykke ud flere end 50 gange.