OVERBLIK Politiet er før blevet beskudt

Det er langt fra første gang, at gerningsmænd skyder mod politiet. Vi har samlet flere eksempler.

Under angrebet mod Krudttønden og den jødiske synagoge sidste år skød gerningsmand Omar El-Hussein også mod politiet. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

En 25-årig mand er blevet sigtet for flere drabsforsøg efter skud på Christiania i nat, som har efterladt to politibetjente såret - en blev skudt i hovedet kritisk.

Flere gange inden for de seneste år har gerningsmænd skudt mod politiet.

2016: Det var dog ikke politiet, men en fængselsbetjent som blev passet op af flere gerningsmænd og ramt af skud i juli måned ved Nyborg Statsfængsel.

Den 35-årig fængselsbetjent blev skudt om aftenen, mens han var på vej på arbejde.

2015: Omar El-Hussein angriber Krudtønden og den jødiske synagoge i Krystalgade i København. Her blev i alt seks betjente – heriblandt også folk fra Politiets Efterretningstjeneste - såret - fire af skud, to af glasskår. Samtidig bliver to andre, filminstruktøren Finn Nørgaard og vagt ved den jødiske synagoge Dan Uzan dræbt som følge af skud fra Omar El-Hussein.

Krudttønden, København, 2015. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

2013: En politibetjent bliver skudt i lysken ved havnen i Ålbæk i forbindelse med en politiaktion, der skal afsløre en hashhandel, hvor tre nordmænd er involveret.

Aktionen fører til ildkamp i en speedbåd. Under skudvekslingen dør den ene af de tre nordmænd, mens en anden nordmand bliver såret.

Ålbæk 2013 (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

2012: En politibetjent bliver ramt af skud fra et kraftigt luftgevær i Odense.

Gerningsmanden, som var kendt af politiet, skød mod betjentene gennem en rude, fordi to betjente henvender sig på adressen. En 45-årig mand blev senere anholdt for episoden.

2009: En politibetjent bliver ramt af skud på Jægersborggade på Nørrebro i København.

Betjenten bliver ramt i maven og i armen. Foruden politibetjenten bliver også to civile ramt under skudepisoden, som finder sted i det hjørne, hvor folk handler med hash.

2007: En betjent bliver skudt i armen, men det sker under kontrollerede forhold. Skuddet falder i forbindelse med, at betjente fra beredskabssektionen afholder øvelse på politiskolen, på Islands Brygge i København.

2001: En betjent bliver ramt i låret af et skud kort efter et væbnet bankrøveri mod Jyske Bank på Falkonér Allé på Frederiksberg.

Den sårede betjent er på daværende tidspunkt sidst i tyverne og endnu ikke færdiguddannet som politibetjent.

FacebookTwitter