OVERBLIK Sådan forløb attentatforsøget mod Lars Hedegaard

Den 5. februar 2013 blev den islamkritiske forfatter Lars Hedegaard udsat for et attentatforsøg foran sit eget hjem. Nu er den formodede gerningsmand anholdt.

Tidligt søndag morgen den 27. april 2014 oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse, at de har anholdt en formodet gerningsmand til attentatforsøget mod Lars Hedegaard.

Efter længere længere tids efterforskning er det lykkedes at anholde den formodede gerningsmand til attentatforsøget mod den islamkritiske forfatter Lars Hedegaard, oplyser Københavns Politi søndag.

Her følger et overblik over forløbet i attentat-sagen:

Den 5. februar 2013 klokken 11.20 bliver Lars Hedegaard forsøgt skudt foran sit hjem på Frederiksberg i København. Et vidne har fortalt, at han på det tidspunkt hørte et højt brag, og umiddelbart efter møder han Lars Hedegaard, der virker nogenlunde fattet.

Forfatteren har fortalt, at det var en mand i en rød jakke, som Hedegaard troede var et postbud. Manden skød ifølge Hedegaard én gang, men herefter stod han og fumlede med pistolen. Det endte i håndgemæng mellem de to, og til sidste flygtede manden til fods, har Hedegaard fortalt.

Umiddelbart efter attentatforsøget efterlyser politiet en gerningsmand, der beskrives som en yngre mand med anden etnisk herkomst end dansk, og som taler dansk uden accent.

Politiet kommer hurtigt i besiddelse af en videooptagelse af gerningsmanden fra busser og forretninger, men de oplyser, at den ikke umiddelbart kan bruges til noget.

Kort efter attentatforsøget har politiet modtaget mange henvendelser i sagen - særligt fra vidner i området, der har set gerningsmanden i kvarteret omkring Lars Hedegaards bopæl.

Tidligt søndag morgen den 27. april 2014 oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse, at de har anholdt en formodet gerningsmand til attentatforsøget mod Lars Hedegaard.