OVERBLIK Sådan kan du følge dronningens fødselsdag

Det bliver fejret behørigt, når dronning Margrethe fylder 75 år – og du kan følge med på både dr.dk og DR1. Få det fulde overblik over fødselsdagen her.

Det kommer ikke til at gå stille af, når Danmarks dronning fylder 75 år, torsdag 16. april.

I forbindelse med fødselsdagen vil der både blive inviteret til gallataffel, der er morgenvækning af fødselaren, vink fra Amalienborgs balkon og selvfølgelig masser af flotte kjoler og kongelig feststemning.

Og du kan følge med på dr.dk og DR1 hele vejen!

Onsdag 15. april: Gallaaften

Onsdag begynder festlighederne med gallaaften for hele det officielle Danmark. Du kan følge aftenen her på dr.dk live i tekst, web-tv og billeder både før og under den kongelige festaften.

Du kan også følge gallataflet på DR1, som sender kl. 19-22.10, hvor TV Avisen tager over.

Torsdag 16. april: Den store fejring

Torsdag er den helt store dag, hvor dronningens fylder 75 år. Dagen byder både på morgenvækning, balkonvink og festmiddag og både dr.dk og DR1 er med hele dagen på dronningens 75 års fødselsdag.

DR1 sender live fra kl. 8.15-21.00 - kun afbrudt af TV Avisen 18.30.

Morgenvækning, balkonvink og festmiddag

Klokken 8.30 er der morgenvækning for Regentparret på Fredensborg Slot, og klokken 12 vil Dronningen og den kongelige familie vise sig på balkonen på Christian VII's Palæ på Amalienborg.

Klokken 12.30 tager regentparret en kort karettur fra Amalienborg til Københavns Rådhus, hvor de vil blive modtaget til frokostreception godt og vel en halv time senere, klokken 13. Kl. 14 vil regentparret igen vise sig på balkonen; denne gang den, der hører til Københavns Rådhus.

Også aftenen byder på festligheder: Klokken 20 er der nemlig middag på Fredensborg Slot, med ankomster allerede fra kl. 19.

Tine Gøtzsche og Mark Stokholm er værter

Dine værter til den storslåede fødselsdagsdækning på DR1 er TV Avisens Tine Gøtzsche og Aftenshowets Mark Stokholm.

De vil i løbet af dagen få besøg af diverse eksperter og gæster i studiet, blandt andet Thomas Larsen, politisk kommentator på Berlingske, og Anette Kokholm, direktør på Aller. Også Christian Eugen-Olsen, tidligere ceremonimester for Dronningen gennem 12 år, og DR's egen modeekspert Lotte Massius vil gæste studiet.

Endelig vil et helt hold af live-reportere være placeret rundt om i København, og vil hele tiden være der, hvor Dronningen og danskerne er. Reporterne er Ditte Haue, Kåre Quist, Ulla Essendrop og Mikkel Fønsskov.