OVERBLIK: Sager om seksuelt misbrug af børn

Få et overblik over de forskellige misbrugssager, der har været i Danmark de seneste år.

Her kan du få overblik over nogle de største og mest omtalte misbrugssager mod børn igennem de seneste år. Vi begynder med sagen, der er for retten i dag:

Den nye Brønderslevssag:

Fire mænd fra Brønderslev, herunder en nu 80-årig oldefar, blev i december 2011 varetægtsfængslet og sigtet for seksuelle overgreb mod en 11-årig pige. Den 80-årige er oldefar til pigen. Oldefaren var i forvejen i politiets strafferegister, dømt i 2007 for pædofile overgreb i løbet af 1990´erne.

Sagen starter ved Retten i Nordjylland i dag. Den 80-årige er sammen med en mand på 48 tiltalt for grove seksuelle overgreb på i alt ni børn fra deres omgangskreds for at besidde børnepornografi.

Skanderborg-sagen:

En 64-årig tidligere plejefar i Skanderborg blev i maj 2013 idømt seks års fængsel for at have misbrugt to plejebørn. Han var tiltalt for i alt have misbrugt fem børn, men blev frifundet i de andre tilfælde. De misbrugte børn er i dag i starten af tyverne. Opholdsstedet blev lukket i 2010, men allerede i 2002 fik myndighederne den første henvendelse om bostedet. Læs mere om sagen og dommen her.

Bornholm-sagen:

En 56-årig adoptivfar og en 39-årig kvinde bliver idømt 10 og otte års fængsel for seksuelt misbrug af kvindens to døtre i april 2013. Overgrebene skete en til to gange om ugen i flere år. Moren havde ikke blot set på og tilladt faren at forgribe sig på pigerne, hun tog også selv del i overgrebene.

Brønderslev-sagen:

Et forældrepar fra Serritslev uden for Brønderslev blev i 2011 i Vestre Landsret dømt for systematisk vold, vanrøgt og misrøgt mod ni sammenbragte børn. Den 42-årige far blev idømt 11 års fængsel, mens moren på 38 år skal fire år bag tremmer. Børnene er i dag anbragt på institutioner og i familiepleje.

Esbjerg-sagen:

En 41-årig far fra Esbjerg blev idømt syv års fængsel i 2011 for at have begået sexovergreb mod otte børn gennem mere end 20 år. Manden nægtede under sagen alt, men ankede ikke dommen.

Rebildsagen:

En 55-årig mand fra Skørping i Nordjylland er tiltalt for igennem en periode på 16 år at have voldtaget sine egne børn samt to andre. Mandens overgreb er gået ud over syv børn. Værst er det gået ud over hans to døtre og to af hans sønner, men ugerningerne gik også ud over to piger uden for familien, som han er anklaget for at have truet og voldtaget adskillige gange.

Skørping Kommune politianmeldte den 55-årige tilbage i 2005, men det var først i 2010, politiet vurderede, at bevismaterialet var tilstrækkeligt til at anholde manden. Misbruget er begået flere steder i Jylland.

Sønderborg-sagen:

En 60-årig mand fra Egypten idømmes ni års fængsel for at tvinge tre af sine døtre til samleje. Misbruget foregik i familiens hjem uden for Sønderborg fra 2002 til 2009. Her boede manden med sin danske kone, som han har syv børn med, og en tysk kvinde, som han har fire børn med.

Tønder-sagen:

En 47-årig mand blev dømt til 10 års fængsel i 2007 for at have misbrugt sin datter og for at have stillet hende til rådighed for andre mænd. Misbruget skete, da pigen var 10-11 år. Pigens mor fik en tidsubestemt behandlingsdom for medvirken til incest. 15 mænd blev idømt tilsammen 45 års fængsel for at have misbrugt pigen.

Facebook
Twitter