OVERBLIK Stormen bliver træls for trafikanter

DSB melder om ændrede køreplaner for togene og færgen til Bornholm er aflyst næsten hele dagen.

S-togene kører efter særlig køreplan torsdag og fredag og DSB er klar til helt at indstille trafikken. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

Stormen Bodil kommer til at lamme togtrafikken i hele landet torsdag. Det meddeler DSB.

- Der kommer en hel del ændringer i køreplanen, og derfor er det gode råd at holde øje med dsb.dk og rejseplanen, som bliver opdateret med de her ændringer, siger trafikinformationschef Tony Bispeskov.

Foreløbig er planen, at regionaltogene vil køre en gang i timen fra klokken ni torsdag morgen i Jylland og på Fyn. Senere rammer stormen Sjælland, hvor regionaltogene vil køre en gang i timen fra klokken tolv.

Intercitytogene vil køre normalt og S-togene kører efter weekendplanen. Færgen til og fra Bornholm vil desuden aflyses fra torsdag formiddag.

Hold godt øje med dsb.dk - og du kan også følge stormen tæt her på dr.dk lige fra torsdag morgen.

Banedanmark: Vi er klar

Banedanmark har et stormberedskab klar i hele landet, oplyser selskabet på sin hjemmeside. Ekstra mandskab er klar til at fjerne væltede træer og andet fra skinnerne og reparere skader på kørestrømsanlægget, hvis det bliver nødvendigt.

Problemer på Storebæltsbroen

Kystbanen og Øresundsbanen kører hvert tyvende minut, og S-togene i København vil fra torsdag morgen køre efter weekendplanen.

Stormen vil også påvirke trafikken over Storebæltsbroen. Sidst på formiddagen vil der komme så kraftig vind, at høje og lette køretøjer muligvis ikke kan køre over broen. Som prognosen er lige nu, forventer man, at netop høje og lette køretøjer slet ikke må køre på broen frem til fredag formiddag, oplyser Sund og Bælt - storebaelt.dk vil blive opdateret løbende.

Det er endnu for tidligt at sige, om broen vil blive lukket for al biltrafik torsdag eftermiddag.

Også Øresundsbroen kan blive ramt af et kørselsforbud. Alt efter vindretning og varighed, kan broen af hensyn til sikkerheden være nødt til at lukke motorvejen for al biltrafik ved en vindstyrke på 25 m/s. Hold øje med hjemmesiden.

Storm starter ved vestkysten

Danskerne skal forberede sig på voldsom storm og blæsevejr torsdag og fredag med orkanagtige vindstød.

Uvejret går i land ved den jyske vestkyst torsdag middag. Det starter som almindeligt stormvejr, men tager til i løbet af eftermiddagen, og ved 18-tiden torsdag bliver det stærk storm tæt på orkan med vindstød op til 140 kilometer i timen.

Stormen ventes at ramme Fyn, Sjælland og hovedstaden i de sene timer torsdag aften og natten til fredag.

I Skåne holder alle tog stille fra torsdag formiddag, oplyser NTB.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk