Overfald overrasker ikke fængselsforbund: Tyder på han er mere syg i hovedet end de fleste

Den mand, der i sidste uge blev fængslet for økseovergreb, har angiveligt overfaldet en fængselsbetjent.

Politiet jagtede i sidste uge manden, efter han angreb et ungt par med en økse. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Det var ved en helt almindelig maduddeling i Politigårdens Fængsel i København, at en 29-årig mand i dag angiveligt umotiveret angreb en fængselsbetjent med et knytnæveslag i ansigtet.

Flere fængselsbetjente kom til skade og blev kørt til Rigshospitalet med udrykning, men angrebet kommer langt fra bag på Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye.

- Fordi det har han sådan set gjort temmelig mange gange før under de forløb, vi har haft med ham i Kriminalforsorgen, siger han og fortsætter:

- Det, der bekymrer mig, er, at når man efter min mening er så syg, at man overhovedet ikke reflekterer over ens ekstremt voldelige adfærd, bør man måske blive anbragt på en psykiatrisk afdeling. Der er i hvert fald noget, der tyder på, at man er mere syg i hovedet end de fleste.

Voldelig historik

Manden er varetægtsfængslet, efter han i sidste uge blev sigtet for at have angrebet et ungt par med en økse på en Circle K-tankstation i Birkerød. Få dage forinden var han blevet løsladt fra fængslet, hvor han havde afsonet en dom på tre og et halvt år for to røverier. Under den afsoning blev han dømt for at have overfaldet to fængselsbetjente.

Og den voldelige historik får Kim Østerbye til at pege på, at den 29-årige ikke hører hjemme i et fængsel, både for hans egen og fængselsbetjentenes skyld.

- Jeg siger ikke, at vi ikke kan klare det. Men det vil være typisk, at vi vil komme til at slås med den pågældende i rigtig mange sammenhænge, fordi vi fuldkommen umotiveret bliver overfaldet. Derfor mener jeg faktisk, at der er noget, der tyder på, at han er så psykisk syg, at han bør være på en psykiatrisk afdeling, hvor man kan medicinere med tvang, modsat det vi kan, siger han.

Fængselsbetjentene kan nu ifølge Kim Østerbye blive nødt til at tage forholdsregler, som kan inkludere håndjern, peberspray eller stave.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk