Tema Må der være forskel?

Overklassen på udebane: Erik Brandt rørt over kassedames slid

I DR's nye programserie kommer modekongen Erik Brandt og tidligere ceremonimester Christian Eugen-Olsen i lære som kasseassistent.

Danmark er et af de mest lige lande i verden, men til trods for det, så er der store forskelle i samfundet, og de to modsætninger mødes sjældent. Det gør de i DR’s nye programserie 'Overklassen på udebane'.

I første afsnit møder modeskaber og rigmand Erik Brandt og dronningens tidligere ceremonimester Christian Eugen-Olsen kassedamen Annette.

De medvirkende

Erik Brandt
72-årig modemand og rigmand, der lige nu arbejder på en relancering af sit modefirma ”Margit Brandt”.

Christian Eugen-Olsen
74-årig forhenværende officer, hofembedsmand og ceremonimester, der nu mest arbejder med bestyrelsesarbejde.

De to mener begge, at man er sin egen lykkes smed, og at man kommer langt med hårdt arbejde. Både Christian Eugen-Olsen og Erik Brandt bliver dog rørte, da de får et indblik i kassedamen Annettes liv.

- Jeg var lidt rørt i dag. Rørt over, hvor hårdt du slider i det. Jeg synes faktisk, du er en fantastisk pige, og jeg bliver helt rørt over at tale om det, fordi du kæmper, og jeg har stor respekt for folk, der ikke giver op, siger Erik Brandt, da han har prøvet kræfter med livet som kasseassistent og mødt Annettes familie.

- Du har ikke noget at rutte med. Vi andre skal være meget glade over det, vi har, og det skal du selvfølgelig også for dine dejlige børn, men jeg har dyb respekt.

Se klippet øverst i artiklen.

Der er forskel på folk - og hva' så?

I marts går DR 1 tættere på den stigende danske ulighed, og hvordan den påvirker samfundet – hvor rige er danskerne, og hvor meget har vi behov for? Det sker i dokumentarserierne ’To verdener – én vej’, ’Overklassen på udebane’, ’De røde på udebane’ og eventet ’Det er du værd’ torsdag d. 10. marts kl. 20 med Kåre Quist i spidsen.