Overlæge: Ok at fjerne tvillingefoster

Stadig flere gravide kvinder vælger at få fjernet et foster, hvis de venter trillinger. Men kvinder, der venter tvillinger, skal også have muligheden, mener overlæge Niels Uldbjerg fra Skejby Sygehus.

Overlæge Niels Uldbjerg fra Skejby Sygehus vil have udvidet den fri abort med fri fosterreduktion. (Foto: Channel Four)

Stadig flere gravide kvinder vælger at få fjernet det ene foster, hvis de venter trillinger. Det skriver Kristeligt Dagblad.Men kvinder, der venter tvillinger, kan ikke vælge det ene foster fra, og det skal der laves om på, mener overlæge Niels Uldbjerg fra Skejby Sygehus.

- Der er fri abort i Danmark op til 12. uge, så jeg kan ikke se, hvorfor der ikke også er fri fosterreduktion fra to fostre til et op til 12. uge, siger Niels Uldbjerg.Modstand fra jordmødreI dag må kvinder, der venter tvillinger vælge enten at få børnene, eller også kan de få fjernet dem begge ved en almindelig fri abort.Venter man trillinger, kan man derimod vælge det ene foster fra uden særlig tilladelse. Og sådan skal det også være, mener formand for Jordmoderforeningen, Lillan Bondo:- Det er en meget mere kompliceret graviditet at vente trillinger, end det er at vente tvillinger, siger Lillian Bondo. Ganske lille gruppeNår der ikke er samme sundhedsmæssig risiko ved at få tvillinger som trillinger, er der ingen grund til at presse de gravide kvinder til at vælge det ene tvillingefoster fra, mener Lilian Bondo.Men Niels Uldbjerg frygter ikke, at de gravide kvinder med tvillinger vil føle sig pressede:- Jeg tror der vil være en ganske lille gruppe kvinder, som ikke kan overskue at få tvillinger, måske fordi de har tre børn i forvejen, siger Niels Uldbjerg.http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532aa51fa11f9d09b43e0961

Facebook
Twitter