Overlæge truer med at sige op over scannere

Sygehusenes nye scannere er dårligere end de gamle. En ledende overlæge truer med at sige op, hvis han får den nye scanner. Han kalder processen manipulation.

Utilfredsheden med de nye scannere, som regionerne har købt til landets sygehuse, breder sig. Danske Regioner vil bruge 740 millioner kroner til scannerne for at forbedre behandlingen af kræft.

Ledende overlæger i København og Århus siger, at de nye scannere er dårligere end de gamle. Og på Sygehus Vendsyssel truer ledende overlæge Carsten Conrad direkte med at sige sin stilling op, hvis han får den nye scanner. Den vil nemlig være dybt forældet, inden den bliver pakket ud, siger han.

Form for manipulation

- Den scanner, som vi har bedt om, kan undersøge tre gange så mange patienter inden for det samme tidsrum, som den scanner, vi bliver tilbudt, siger overlæge Carsten Conrad til DR Nyheder.

- Han tøver ikke med at kalde processen en form for manipulation.

Flere røntgenafdelinger, som DR Nyheder har talt med, er glade for udsigten til en ny scanner. Men på andre afdelinger opfatter de ikke indkøbene som det påståede fremskridt - snarere tværtimod.

Bedste diagnostik

Ledende overlæge på Århus Sygehus' røntgenafdeling, Thomas Christiansen, mener ikke, at patienterne får den bedste diagnostik med den nye scanner.

Han siger, at det er af stor betydning, at kræftpatienter så hurtigt som muligt får den bedste diagnostik og at de hurtigst muligt kommer i behandling.

Danske regioner oplyser, at de på mandag vil holde møde med overlæge Carsten Conrad for at løse problemerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk