Overraskede lægeformænd: Chikane-opkald er uacceptabelt

Formanden for Lægeforeningen mener, at det er useriøst at lave chikane-opkald til 1813.

Lægeforeningens formand Mads Koch Hansen siger, at hans organisation ikke har noget med opkaldene at gøre. (© DR)

- Det er jeg meget overrasket over. Det er også dybt uacceptabelt og useriøst, at man laver sådan en form for chikane, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Hans reaktion kommer, efter Region Hovedstaden har oplyst, at fire læger har lavet over 255 opkald til akuttelefonen 1813 siden den 1. januar.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation tager også afstand fra chikane-opkaldene.

Mads Koch Hansen opfordrer regionen til at tage fat i de læger, det drejer sig om.

- Jeg har ikke mulighed for at udøve nogle konsekvenser. Jeg tænker, at Region Hovedstaden burde snakke med de folk, hvis de kan se, hvem det er, siger han til DR Nyheder.

Skal ikke lave chikane

Er organisationen involveret i det?

- Nej, det er den ikke. Det er ikke noget, vi på nogen måde har opfordret til - nærmest tværtimod. Derfor er det ikke noget, som organisationen kan lægges til last, siger Mads Koch Hansen, der ikke har set Region Hovedstadens dokumentation endnu.

Hvad kan du gøre som formand for Lægeforeningen?

- Jeg kan tage afstand fra det, der er gjort, og så mener jeg ikke, at jeg kan gøre så meget andet. Jeg vil opfordre til, at man skal have en faglig diskussion om indholdet i 1813 og ikke lave chikane, siger Mads Koch Hansen.

Formand: Vil skrive til kolleger

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation mener heller ikke at opkaldene er acceptable.

- Jeg mener ikke, at det er en måde at arbejde i sundhedsvæsenet, at man forsøger at sabotere hinandens løsninger, siger Bruno Melgaard Jensen formand for Praktiserende Lægers Organisation.

- Det er da helt klart, at nu hvor jeg får kendskab til det, så vil jeg skrive ud til mine kolleger, at det ikke er en acceptabel praksis, siger han.

(© Facebook/screendump)

På en lukket Facebook-gruppe opfordrer enkelte læger hinanden til at bruge taletidskort for at skjule deres identitet.

Udover de 255 opkald fra læger har 13 forskellige numre ringet 711 gange til 1813. Regionen mener, at det indikerer chikane-opkald. Det oplyser Region Hovedstaden til DR Nyheder.