Overraskende drejning i sag om fryserlig

Sagen om den dræbte mand, politiet i juli fandt i en fryser i Jyllinge tager en uventet drejning. Flannov har boet i en lejlighed i Brøndby, og ejeren af lejligheden er forsvundet. Samtidig har Flannov tilsyneladende brugt hans identitet.

Sagen om drabet på den 31-årige Jens Flannov, der blev fundet ien fryser, har taget en overraskende drejning. Flannov har boet ien lejlighed i Brøndby, hvor ejeren har været forsvundet i et parår. Samtidig har Flannov tilsyneladende brugt den forsvundne mandsidentitet og hævet vedkommendes pension.

Kriminalpolitiet i Roskilde sagde i dag på et pressemøde, atFlannov derfor kan være involveret i drab på den 51-årige BennyCederquist fra Kisumparken i Brøndby.

Cederquist blev sidst set i live den 19. december 2001, da hanhentede sin metadon. Men frem til november 2003 blev der gentagnegange hævet penge på hans bankkort, og politiet har også fundetCederquists hævekort hos Flannov.

Kommunen holdt til sidst op med at sætte penge ind på kontoen,fordi det ikke lykkedes sagsbehandlerne at få kontakt medCederquist.

Kriminalpolitiet er forsigtig med at betegne Flannov somdrabsmand mod Cederquist og oplyser i stedet, at man har fået tipom, at Flannov kunne være "interessant" at kigge nærmere på iforbindelse med Cederquists forsvinden.

Sjette person varetægtsfængslet

Politiet har søgt med politihunde efter Cederquists lig fleresteder i det nordsjællandske - men indtil videre uden resultat.Efterforskerne er også stødt på et rygte om, at den 51-årige skullevære flyttet til Sverige, men det har politiet ikke kunnet fåbekræftet.

Roskilde Politi opfordrer derfor offentligheden om hjælp, hvisnogle kender til noget til de to mænd. Samtidig oplyser politiet,at man nu har sigtet en 6. person for medvirken til drabet på JensFlannov, og at denne person nu er blevet varetægtsfængslet isagskomplekset.

Affæren begyndte, da politiet fik et tip om, at en mand varblevet slået ihjel et sted i Køge-Roskilde-området. Efter nogledages efterforskning nåede politiet til et hus i Baunehøjparken iRoskilde, hvor et par betjente fandt liget af en skuddræbt mand ien kummefryser i udhuset.

Kvinde har tilstået drabet

Det førte til, at den kvindelige beboer, hendes søn, drengens far,hendes nuværende kæreste og en ven blev anholdt for at have dræbtofferet og skjult ham i fryseren en måneds tid, før liget blevfundet.

Kvinden har tilstået, at hun skød den 31-årige Jens WagnFlannov. Men alle de anholdte blev fængslet, fordi det fortsat erusikkert, om tilståelsen er sand.

Politiet har siden forsøgt at klarlægge, om hun i virkelighedendækker over den rigtige gerningsmand til skuddrabet, eller om hunrent faktisk er Flannovs banemand.

Men under efterforskningen fik politiet et foruroligende tip.Ifølge oplysninger til efterforskerne havde Flannov været med tilat slå Benny Cederquist ihjel en gang i slutningen af 2001 iCederquists hjem. De to kendte hinanden. Blandt andet har Flannov ien periode boet hos Cederquist, og han har ifølge politiet haftnøgle til Cederquists lejlighed.

Noget tyder på, at Flannov siden har benyttet Cederquistsidentitet og siden drabet har sørget for at hæve pensionen fraCederquists bankkonto. Men i november sidste år smækkede kommunenpengekassen i for Cederquist, fordi det ikke var lykkedes at fåkontakt med manden. Og da han ikke gav lyd fra sig ogtilsyneladende ikke betalte husleje, blev han sat på gaden affogeden, der i april tømte hans lejlighed for indbo.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter