Overraskendeanmeldelser efter stormfloden

Beredskabet og befolkningen har lært af tidligere storme, vurderer Stormrådet og forsikringsselskaberne.

Færgevej i Fåborg var en af de værst ramte beboerområder under stormen. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Vi har lært af tidligere, og det betyder, at der ventes færre skader og forsikringssager end frygtet efter gårsdagens og nattens stormflod.

Det vurderer Mogens Hansen, der er sekretariatschef i Stormrådet.

Han forventer ikke, at skaderne bliver nær så store som i 2006, hvor Danmark oplevede en lignende stormflod.

- Folk er blevet gode til at passe på deres huse, og beredskabet fanger meget mere blandt andet med de nye watertubes, som vi ikke havde i 2006. Vi er blevet meget dygtigere siden sidst, siger Mogens Hansen.

60 anmeldelser

Stormrådet erklærede tidligere i dag, at der de hårdest ramte steder var tale om stormflod, da vandmasserne forårsagede oversvømmelser i aftes og nat. Det betyder, at folk kan få erstatning efter stormflodsreglerne.

I løbet af dagen har 60 personer anmeldt deres skader på Stormrådets hjemmeside.

Mogens Hansen henviser samtidig til følgerne af stormen Urd, der rasede mellem jul og nytår. Den forårsagende langt færre skader end den tilsvarende storm Bodil, som hærgede i december 2013.

Roligt hos forsikringsselskaberne

Trods massive oversvømmelser mange steder i landet, så bekræfter forsikringsselskaberne tendensen. Her har telefonerne været overraskende stille dagen igennem.

Hos to af de store selskaber Tryg og Codan har man begge steder kun modtaget 10 anmeldelser i løbet af dagen.

- Det er overraskende få, og vi forventer da også at få flere de kommende dage. Men det ser ikke ud til at være så omfattende, som der var lagt op til, siger Mads Houe, der er pressechef i Codan.

- Der har været en stor indsats fra beredskabet, der hvor der har været behov for det, så alle er bedre forberedt nu, understreger han.