Overvældet kronprins Frederik: En drøm gik i opfyldelse

En stolt dronning Margrethe kom ud på altanen og vinkede til de mange løbere - herunder sin søn, da han løb 10 kilometer i hovedstaden.

- Det var så overvældende, at jeg lige skal have pusten. Det var noget, der langt oversteg mine forventninger. En drøm, der gik i opfyldelse. Alt i dag er lykkedes, hvis der stadig fandtes en 13-skala som i gamle dage, så var karakteren 13.

Sådan lød det fra kronprinsen, da han efter en 10 kilometer lang Royal Run-løbetur kom i mål i på Frederiksberg - på en dag, hvor kronprinsen havde løbet en mil, 1,609 kilometer, i både Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense.

Præcis klokken 19 blev kronprinsens allersidste løb sat i gang. Og selv om han i en video på Kongehusets hjemmeside i går fortalte, at han døjer med rygproblemer og over for DR i Odense fortalte, at han ikke havde løbetrænet i seks uger, så var der ingen problemer for Danmarks kommende konge, der tilbagelagde de 10 kilometer på cirka 57 minutter.

En træt kronprins i mål. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

- Jeg føler mig lidt brugt og fik lidt sten i benene de sidste fem kilometer, så jeg er godt tilfreds med, at jeg fik den her 10 kilometer hevet hjem, sagde kronprinsen.

Han understregede, at ryggen har det bedre efter løfteskaden. Den havde kun "godt af at komme ud og få noget bevægelse", som han sagde det.

Dronningen heppede fra balkonen

Undervejs, efter cirka 27 minutter og fem kilometer, ankom kronprins Frederik så til Amalienborg Slotsplads, hvor der ventede ham en helt særlig hyldest. Hans mor, dronning Margrethe, stod nemlig på balkonen og smilede stort og vinkede til de mange løbere - og også hendes søn.

Kronprins Frederik gjorde, hvad han kunne for at fange mors opmærksomhed - han stoppede op og fægtede med begge arme.

- Det er fantastisk godt rutevalg, og når man har sin nære familie med både på balkonen og på lægterne, så kan det ikke være bedre. Det er en motivation, man ikke kan få nok af, sagde kronprinsen.

Også hans børn var mødt op på slotspladsen, skriver Ekstra Bladet, men desværre så han dem ikke, da han løb i den anden side. Men sammen med deres mor heppede og hujede de af de mange tusinder, der kom løbende forbi.

Fødselsdagen fortsætter i mange dage

Fejringen af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag er langt fra ovre. Den fortsætter allerede i morgen, hvor kronprinsen er vært ved en reception for sine protektioner ombord på Kongeskibet Dannebrog.

Onsdag bliver kronprinsen fejret i sin gamle studieby, Aarhus. Torsdag skal han afsløre et nyt portrætmaleri af sig selv på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Fredag har han en velfortjent fridag, inden han lørdag viser sig på balkonen fra Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

Selve 50-årsdagen slutter af med karettur og gallamiddag på Christiansborg.

Søndag er der så stor tillykke-koncert i Royal Arena i København med blandt andre Tina Dickow, Oh Land og Lukas Graham.

Og de i alt 16,4 kilometers løb havde ikke gjort ham træt. Tværtimod.

- Nu har jeg masser af energi, for nu har jeg jo tanket op, sagde kronprins Frederik.

Facebook
Twitter