Overvejer badesikkerhed efter dobbelt drukneulykke

Et fynsk forældrepar er druknet, efter at de forsøgte at redde deres datter, som var i vanskeligheder i Vesterhavet. Lokalpolitikere diskuterer nu, om der skal gøres mere for at sikre de badende.

I et desperat forsøg på at komme deres datter til undsætningdruknede et fynsk forældrepar fredag eftermiddag i Vesterhavet sydfor Hvide Sande, hvor familien boede i sommerhus.

Datteren var svømmet for langt ud og kom i knibe, og forældreneog to halvvoksne søskende svømmede ud for at hjælpe hende. Faderenblev imidlertid revet længere ud i vandet af en stærk understrøm,og hans kone svømmede ud for at hjælpe ham.

Strømmen var dog for stærk, og mens de tre børn fik reddet sigsikkert i land, druknede begge deres forældre.

Viceborgmesteren i Holmsland Kommune, hvor ulykken skete, vil nutage initiativ til, at kommunalbestyrelsen igen overvejer at brugepenge på livreddere og andre sikkerhedsforanstaltninger forbadegæster. Det siger viceborgmester Iver Poulsen (valgt for enlokalliste) efter drukneulykken

- Indtil nu har det ikke været min holdning, at vi skulle brugepenge på livreddere. Men når der sker en ulykke som i dag, må vievaluere, hvad der er sket, og overveje, hvad vi kan gøre ifremtiden.

Kommunerne langs den jyske vestkyst er tidligere blevetkritiseret af bl.a. Rådet for Større Badesikkerhed for ikke atville bruge penge på livreddere.

Borgmesteren i Blåvandshuk Kommune, Edna Jensen (V), mener sletikke, at det er kommunernes opgave at sørge for sikkerhed ved dedanske badestrande. Hun er ikke indstillet på at støtte nogetforslag om livreddere ved udvalgte strande.

- Jeg mener, at vi trænger til en debat om, hvem ansvaretpåhviler, og hvem der skal betale, hvis der skal sætteslivredningsstationer op langt strandene. Vi er en lille kommune med30 km badestrande, og det vil være en fuldstændig uoverkommeligopgave for os, hvis vi skulle betale for sikkerhed over helekyststrækningen, siger Edna Jensen til Ritzau.

Hun mener, at livredningsstationer kan skabe en falsk tryghedblandt badegæsterne, og at en oplysende indsats er langt mereeffektiv.

- Der vil altid ske drukneulykker, hvad enten der erredningsstationer eller ej. Vi mener, at det er bedre at oplyse omforholdene herude og fortælle, at man skal være forsigtig, hvis mangår i vandet. At gå ud i Vesterhavet er jo ikke som at gå ud i etsvømmebassin, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk