P4-værten Karlo Staunskær fra 'Danmarksmester' er død

Den tidligere DR-vært blev 66 år.

Karlo Staunskær døde i tirsdags, skriver hans bror i en nekrolog. (Foto: © Agnete Schlichkrull)

Karlo Staunskær, der er kendt som mangeårig vært på P4-programmet 'Danmarksmester, er død i en alder af 66 år.

Det skriver hans bror, tidligere borgmester i Skanderborg Jørgen Staunskær Gaarde, i en nekrolog i Aarhus Stiftstidende.

Karlo Staunskær, der også var dramaturg og tekstforfatter, døde i tirsdags, skriver broren.

- Karlo var radiomand i ordets allerbedste betydning. Han elskede radioen og det Danmarks Radio, som han blev en del af i 1985. Hans evner blev brugt i mange sammenhænge - børne-, sport-, kultur-, nyheds- og musikradio, skriver han i nekrologen, hvor det videre lyder:

- Karlo havde sine meningers mod og var i sit arbejde og sit liv fokuseret på ordentlighed, rimelighed og troværdighed.

Mindeord: Karlo var en elsket radiovært

Fra 2003 til 2018 var Karlo Staunskær vært på 'Danmarksmester' - først på P4 og sidenhen på P5. Han valgte at lade sig pensionere sidste år.

Karlo Staunskær blev ansat i DR i 1985, og han har blandt andet lavet børneradio, P3 Sporten, ’Kulturnyt’ på P1 og ’Top 20’ på P3. Han har også været regional vært i Aarhus og redaktionschef i Provinsafdelingen.

I et mindeord skriver redaktionschef i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter Erik Nielsen:

- Karlo var et ordentligt, nærværende og meget varmt menneske. Egenskaber, der gjorde ham til en særdeles dygtig og meget afholdt vært på programmet 'Danmarksmester', som han var vært på i mere end 15 år.

- Karlo var en elsket radiovært og et kreativt menneske, der i sin fritid skrev sange, manuskripter til skuespil og musicals til den professionelle scene

Karlo Staunskær efterlader sig hustru, to børn, fem børnebørn og to søskende. Han vil blive bisat fra Brabrand Kirke fredag 26. juli kl. 13.