På vej på ferie? Nu må du alligevel rejse til byer med flere end 750.000 indbyggere

Udenrigsministeriet fraråder ikke længere ture til storbyer, så du kan godt booke til Berlin.

Myndighederne har givet grønt lys til, at danskere fra på mandag rejser til tyske storbyer. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Løb dine ferieplaner ud i sandet, da regeringen sagde, at du ikke skulle rejse til en by med mere end 750.000 indbyggere?

Så er der godt nyt.

Udenrigsministeriet oplyser til DR, at anbefalingen om at undgå rejser til byer med mere end 750.000 indbyggere bliver droppet.

- Vores rejsevejledninger følger jo i høj grad reglerne for indrejse, og samtidig med at vi tillader turister at overnatte i København og på Frederiksberg, så ophæver vi også rådet om, at danskerne skal holde sig fra byer med mere end 750.000 indbyggere.

Det siger Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice.

Det betyder med andre ord, at du nu kan booke en ferie i for eksempel Berlin, Hamburg eller München. Oslo har under 700.000 indbyggere, så i realiteten er det kun en ændring, der vedrører tyske storbyer.

'Alt ændrer sig dag for dag'

Alle rejser frarådes dog fortsat til alle andre lande end Tyskland, Norge og Island.

Ændringen af retningslinjerne kommer, efter at justitsministeriet tidligere i dag ændrede reglerne for turisters indrejse til Danmark. Tidligere havde det lydt, at turister ikke måtte overnatte i København og på Frederiksberg, men det må de nu alligevel gerne.

- Jeg kan sagtens forstå, det skaber usikkerhed. Men corona er usikkert, og alt ændrer sig dag for dag, siger Erik Brøgger Rasmussen.

- Ingen ved, hvordan kurven vil udvikle sig. I nogle lande går det bedre, og samtidig er der lande, hvor det går den anden vej. Virus er her fortsat. Vi vil gerne åbne så hurtigt som muligt, men det skal være forsvarligt, tilføjer han.

Tyskland har allerede åbnet for danskere

Efter planen skulle danskere kunne rejse til Tyskland fra natten til tirsdag i næste uge.

Men allerede i dag er tysk politi stoppet med at tjekke turister, der kommer fra Danmark.

Det oplyser forbundspolitiet i Slesvig-Holsten.

- Danske statsborgere afvises ikke ved indrejse i Tyskland, skriver Torsten Tamm, pressetalsmand for bundespolitiet i Slesvig-Holsten, i en mail til DR.

- De pandemiske indrejserestriktioner er blevet ophævet. Uden dem er det naturligvis heller ikke nødvendigt at bevise en gyldig grund til indrejse, skriver Torsten Tamm videre.

Rejsevejledninger opdateres mandag

Udenrigsministeriet i Danmark fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til hele verden - også Tyskland - og opfordrer til 14 dages karantæne, efter at man er kommet hjem til Danmark fra udlandet.

Rejsevejledningen for danskere ændres dog på mandag den 15. juni, hvorefter det ikke længere frarådes at rejse til Tyskland, Norge og Island.

- Vi fraråder fra den 15. juni ikke længere rejser til Island, Tyskland og Norge. Men undgå storbyer og sæt jer ind i hvert enkel lands vejledninger, sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) den 29. maj.

Danmark åbner ligeledes grænsen for turister fra de samme lande på mandag. Det sker dog på den betingelse, at turisterne skal have booket mindst seks overnatninger i Danmark.

Turisterne vil samtidig blive opfordret til at blive testet for coronavirus ved grænseovergangene. Det bliver dog ikke et krav.

Hvis en turist har tydeligt synlige symptomer som hoste eller feber ved indrejse, vil vedkommende blive afvist ved grænsen.

Opdateret den 12. juni klokken 19.03 med citater fra Erik Brøgger Rasmussen.

Facebook
Twitter