På vej ud i sommertrafikken? Det skal du være opmærksom på

I dag er en af de helt store rejsedage med mange biler på de danske veje. Flere veje i Tyskland er desuden spærret efter oversvømmelser.

Det bliver især i tidsrummet mellem 11 og 15, at Vejdirektoratet spår mange biler på vejene. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Ritzau Scanpix)

I dag pakker rigtig mange danskere bilen for at drage afsted på dette års sommerferie.

Og det kommer man til at kunne mærke på trafikken, fortæller vagthavende i Vejdirektoratet, Nicholas Petersson.

- Vi forventer, at det bliver en rigtig travl rejsedag.

Allerede tidligt på dagen har Vejdirektoratet meldt ud om det første uheld. Det er sket på Motorvej E20 ved Slagelse, hvor motorvejen tidligere på dagen var spærret.

Og ifølge Nicholas Petersson er det især trafikken fra hovedstadsområdet i retning mod Jylland, der vil være tung:

- Det er især på E20-motorvejen i retning fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde. Og så er det altså også på E20 Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart i begge retninger.

Særligt slemt mellem 11 og 15

- Vi forventer, at der vil være allertravlest i tidsrummet mellem klokken 11 og 15. Det er her, vi typisk ser, at der er allerflest biler ude at køre samtidig, siger Nicolas Petersson.

Og derfor kan det være en god idé at overveje, om man skal afsted lige netop på det tidspunkt.

Hvis det kan lade sig gøre, påpeger de hos Vejdirektoratet, at det kan give mening at udskyde sit afrejsetidspunkt en smule.

- Hvis man har mulighed for at vente til sidst på eftermiddagen eller de tidlige aftentimer, så er der altså størst chance for, at man kan komme frem til sin destination uden de helt store forsinkelser forhåbentlig.

Derudover opfordrer Nicolas Petersson til, at man tjekker trafiksituationen, inden man sætter sig bag rattet.

- Skulle der være uheld eller forsinkelser derude, så kan man måske nå at ændre afrejsetidspunkt eller eventuelt rute frem mod sin destination.

Tyske veje spærret flere steder

Hvis man skal køre sydpå, kan det være relevant at tjekke, hvordan status er på de tyske motorveje.

Tyskland er i disse dage ramt af ødelæggende oversvømmelser, der har kostet menneskeliv og ødelagt byer fuldstændig. Det er særligt i områderne ved Nordrhein-Westfalen og Rheinland-Pfalz, at det ødelæggende vejr har sat sine spor.

Det betyder også, at motorvej A61 er spærret på grund af katastrofen. Det skriver den tyske bilistforening ADAC. Også vejene omkring er oversvømmede.

Bilistforeningen skriver, at katastrofen ikke bare har ødelgt byer, men også har forårsaget kaos på motorveje og landeveje.

Herhjemme anbefaler Udenrigsministeriet, at man orienterer sig nøje, inden man kører afsted:

- Udenrigsministeriet anbefaler, at man planlægger sin rejse uanset destination, og at man holder sig opdateret om situationen og dens udvikling via lokale nyhedsmedier og nationale myndigheder i det/de land(e), man påtænker at rejse til eller igennem, skriver de i en mail til DR.

Og med særligt fokus på situationen i Tyskland understreger de, at man skal kontakte den danske ambassade, hvis man har brug for hjælp.

Det samme gælder, hvis man befinder sig i Holland, Belgien eller Luxembourg, der også er ramt af oversvømmelserne.

Derudover kommer de med et godt råd til de danskere, der planlægger at køre sydpå:

- Hvis man står over for at skulle rejse gennem det vestlige Tyskland i bil, bus eller tog, bør man eksempelvis være opmærksom på, at nedbørsmængderne og oversvømmelser påvirker bil- og togtrafikken flere steder.

Både Udenrigsministeriet og Vejdirektoratet opfordrer til, at man tjekker op på trafiksituationen. Det kan man blandt andet gøre på Google Maps, lokale nyhedsmedier og den tyske bilistforening ADAC. De opdaterer løbende, hvor der er problemer i det tyske vejnet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk