Påkørte og dræbte cykelrytter: Får bøde på 1.500 kroner

En 28-årig kvinde kørte under et cykelløb ind i cykelrytteren Andreas Byskov Sarbo, der døde af sine kvæstelser.

Retten i Aarhus har mandag afsagt dom i en sag, hvor en 18-årig mistede livet under et cykelløb. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

En 28-årig kvinde, der på tragisk vis under et cykelløb kørte ind i cykelrytter Andreas Byskov Sarbo, som mistede livet, er blevet idømt en bøde på 1.500 kroner.

Det oplyser Retten i Aarhus, der har behandlet sagen.

Andreas Byskov Sarbo kørte enkeltstart i børne- og ungecykelløbet Tour de Himmelfart ved Odder i maj sidste år, da den 28-årige kvinde overså et skilt med venstresving forbudt og kørte modsat retningen på den vej, hvor rytterne kom fra.

Cirka en kilometer senere kørte hun frontalt sammen med det unge cykeltalent, der var på U19-landsholdet i både bane- og landevejscykling, og hvis store drøm var, at have deltagelse i Tour de France.

Kvinden har forklaret i retten, at hun ikke var klar over, at strækningen var ensrettet, og at hun ikke havde set noget skilt.

Hun har også sagt, at hun ikke fik tegn fra vagterne, som stod ved krydset, om, at hun var i færd med at køre forkert.

Krævede fængselsstraf

Ifølge kvinden havde hun øjenkontakt med den ene af vagterne i adskillige sekunder, før hun drejede, uden at han på nogen måde gjorde tegn til, at hun var i gang med at lave en fejl.

En vagt, der har vidnet i retten, har en anden forklaring. Ifølge ham blev der gestikuleret kraftigt mod kvinden. Han har dog medgivet, at det først for alvor skete, da kvinden var halvvejs forbi ham.

Vagten har desuden forklaret, at kvinden havde gasset op og skåret svinget for at kunne dreje til venstre, selvom han havde spærret højre vejbane.

Anklageren havde krævet mindst to måneders betinget fængsel for uagtsomt manddrab og manglende agtpågivenhed.

Den 28-årige kvinde har i retten givet udtryk for, at ulykken har berørt hende meget.

- Jeg er rigtig ked af det. Jeg er blevet berørt, hver gang jeg har skullet uden for en dør. Det har været svært at køre bil, og jeg kunne ikke være alene de første 14 dage efter ulykken, sagde hun i retten ifølge Horsens Folkeblad.

Blodprøver har konkluderet, at kvinden hverken havde stoffer eller alkohol i blodet.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra kvindens forsvarer, men hun ønsker ikke at udtale sig.