Pårørende til listeria-dræbt: Vi har hyret en advokat

Nicholai Rom Pedersen glæder sig over, at Fødevarestyrelsen har erkendt at have begået fejlen i håndteringen af det listeriaudbrud, der tog livet af hans mormor.

Nicholai Rom Pedersens mormor var blandt ofrene for listeriaudbruddet, der har kostet 13 mennesker livet. (© DR Nyheder)

For tre uger siden, nærmere bestemt torsdag 7. august, mistede 22-årige Nicholai Rom Pedersen sin mormor på Aalborg Sygehus.

Hun var en af de 13 personer, der mistede livet i forbindelse med listeria-udbruddet, hvilket er blevet bekræftet i et brev fra Statens Serum Institut.

Derfor har man nu hyret en advokat, der skal se på sagen.

- Vi har kontaktet en advokat og så sent som torsdag sendt det brev videre til vores advokat, fordi vi føler os dårligt behandlet. Vi føler os snydt af systemet, forklarer han.

Lægerne vidste intet

Først tre dage efter, at Nicholai Rom Pedersens mormor blev smittet og syg, opdagede lægerne, at det er listeriabakterien.

Nicholai Rom Pedersen finder det skræmmende, at ikke engang de praktiserende læger er blevet gjort opmærksomme på listeriaudbruddet.

- I vores tilfælde står lægerne og ved ikke noget, før dagen før, at hun går bort. Havde de vidst det noget før, havde det været en helt anden medicinsk behandling, hun var kommet under, forklarer han.

Fødevarestyrelse: Kan ikke afvise, at det har kostet liv

Torsdag blev fødevarechef i Fødevarestyrelsen, Hanne Larsen, interviewet om hele affæren i P1 Business.

Her blev hun blandt andet spurgt, om hun kunne afvise, at styrelsens lange reaktionstid kunne have kostet menneskeliv.

- Nej, det kan jeg ikke afvise, forklarede hun.

- Vi kunne have reageret midt i juli måned. Vi kunne være taget ud og lave kontrol på det tidspunkt. Der ville vi formentligt være kommet til det resultat, hvis analyseresultaterne var positive, at vi skulle have lukket virksomheden ned på det tidspunkt. Og det er klart, at i den mellemliggende periode, er der nogen, der kan være blevet syge.

Glæde over erkendelse

Nicholai Rom Pedersen glæder sig over, at Fødevarestyrelsen har erkendt, at man kunne have reageret hurtigere.

- Jeg synes, det er godt, at de kan erkende, at de har lavet en fejl. Det vigtigste i livet er jo ligesom at erkende sine fejl og gøre noget ved det, siger han.

- Hvis de ikke ville stå frem og erkende, at de havde lavet en fejl, kommer vi jo aldrig videre, men ved at de gør det, viser de jo også et initiativ til at ville ændre på det.

Skriv til os i DR Nyheder, hvis du har oplysninger om listeriaudbruddet, som vi bør vide mere om. Du kan også skrive til os, hvis du vil dele dine oplevelser omkring forløbet.Skriv til slar@dr.dk eller 1212@dr.dk

FacebookTwitter