Påskefrokost og sommerhustur: Sådan undgår du den værste trafik i påsken

Særligt lørdag, onsdag og skærtorsdag bliver travle, så orienter dig, inden du kører ud, lyder opfordringen.

Det vil være mindre travlt på vejene, når påsken er ved at være slut, da hjemrejsedagene vil fordele sig jævnt over flere dage. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

Påsken står for døren, og en tur i sommerhuset eller påskefrokostbesøg hos familien betyder ekstra biler på vejene.

Ifølge Vejdirektoratet vil det særligt være lørdag den 13. april, onsdag den 17. april og skærtorsdag den 18. april, at der vil være en øget trafik.

Om lørdagen vil det særligt være mellem klokken 10 og 14, at der er risiko for kødannelser og tæt trafik. Det gælder især på den vestlige del af Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart samt på E45-motorvejen omkring Kolding.

Om onsdagen er det mellem klokken 14-18 og især på motorvejene omkring de store byer, mens der skærtorsdag kan være risiko for mindre kødannelser mellem klokken 10 og 14.

Trafikken vil hovedsageligt bevæge sig på tværs af landet fra hovedstadsområdet mod Jylland samt fra den dansk-tyske grænse ved Padborg mod Aarhus.

Derudover forventer Vejdirektoratet øget trafik i de store sommerhusområder, især på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

(Foto: Kilde: Vejdirektoratet)

Togtrafikken kan være påvirket af sporarbejde

Hos DSB forventer de nogle stille dage i påsken, så derfor vil der være gang i en masse sporarbejde.

- I modsætning til, hvad man tror, så er påsken en meget stille og rolig tid. Derfor arbejder Banedanmark på højtryk i disse dage, siger informationschef Tony Bispeskov.

I øjeblikket er der to sporarbejder i gang. Det ene er mellem Korsør og Ringsted, og det andet er mellem Næstved og Nykøbing Falster.

Onsdag aften bliver sporarbejdet yderligere intensiveret, og der vil derfor ikke være nogen tog i strækningen mellem Roskilde og Nyborg.

DSB indsætter togbusser i stedet for. Nogle af dem kører direkte, men ikke alle og derfor kan det blive nødvendigt at skifte. Arbejdet forsætter frem til 2. påskedag.

DSB opfordrer til, at man tjekker rejseplanen, inden man tager af sted, så man kan se, om man skal skifte undervejs eller ej.

Det er ifølge Tony Bispeskov ikke nødvendigt at bestille en pladsbillet, men hvis du vil være helt sikker på at få en plads, er det altid en god idé.

Hjemrejsen

Når den store påskefrokost er fordøjet, og det er tid til at vende hjem til hverdagen, vil det særligt være påskesøndag den 21. april og 2. påskedag, mandag den 22. april, der vil være travle.

Her vil trafikken hovedsageligt bevæge sig fra Jylland mod hovedstadsområdet via Fyn og Sjællands Odde.

Der kan opstå tæt trafik, men forventningen fra Vejdirektoratet er, at dagene vil forløbe uden større forsinkelser, da hjemrejsetrafikken sædvanligvis fordeler sig jævnt over flere dage.

Hvis du har været et smut i Tyskland, kan du risikere at opleve kø ved dansk-tyske grænse ved Padborg på grund af grænsekontrollen.

Vejdirektoratet opfordrer bilisterne til at holde sig orienteret og henviser til trafikinfo.dk, hvor man blandt andet kan høre de seneste meldinger fra P4 Trafik.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter