Pædagog dømt for at sexkrænke 14 børn i Holbæk

En 60-årig pædagog får over et års fængsel for blufærdighedskrænkelse af 14 børn i en daginstitution i Holbæk.

Retten i Holbæk har dømt en 60-årig mandlig pædagog over et års fængsel for blufærdighedskrænkelser. (Foto: Trine Warrer Juul)

En mandlig pædagog er fredag idømt et år og tre måneders fængsel ved Retten i Holbæk for at kysse, beføle eller blotte sig for 14 børn i alderen tre til syv år i en børnehave i Holbæk.

Samtidig er den 60-årige pædagog frakendt retten til at arbejde med børn, oplyser anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi Peter Rostgaard Ahleson til Ritzau.

- Jeg er tilfreds med dommen, da jeg påstod mellem et år og halvandet års fængsel. Samtidig er han blevet dømt for 14 ud af 16 forhold, siger Peter Rostgaard Ahleson.

Har nægtet sig skyldig

Den 60-årige mand har nægtet sig skyldig under retssagen, og han har anket dommen på stedet til frifindelse.

Overgrebene skete fra juni 2011 og frem til november 2012, når pædagogen var alene med børnene.

I de fleste tilfælde er blufærdighedskrænkelserne sket ved beføling under og uden på tøjet, mens der også er flere tilfælde af kys og et enkelt tilfælde, hvor den 60-årige fremviste sit lem for en firårig dreng.

- Flere af børnene havde beskrevet berøringerne sådan, at den tiltalte havde foretaget masturberende bevægelser på deres kønsdel. Tiltalte blev også dømt for at have kysset børnene på munden og i nogle tilfælde med tungen, oplyser retten.

Manden er varetægtsfængslet

Pædagogen blev anholdt 17. december sidste år. Han har dog ikke været varetægtsfængslet, mens sagen blev efterforsket og kørte ved retten.

Dommeren valgte til gengæld fredag at varetægtsfængsle den 60-årige, mens ankesagen kører. Den afgørelse kærede den 60-årige også på stedet.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter