Pakistansk læge lover nem adgang til Danmark

For kun 2500 kroner kan pakistanske læger komme til Danmark. Og der er ingen faglige test og ingen sprogkrav. Det kan gå ud over patienterne, siger ekspert.

På denne pakistanske hjemmeside reklameres med, hvor let det er at få arbejde i Danmark som læge. (Foto: Kollage)

Bliv læge i Danmark, der er ingen faglige test og ingen sprogkrav.

Sådan lyder budskabet på en pakistansk hjemmeside, der reklamerer med nemt at kunne skaffe pakistansk uddannede læger job i Danmark. Det koster kun 25.000 rupies, cirka 2500 danske kroner.

Budskabet på hjemmesiden er klart: det er let at blive læge i Danmark.

Ingen test eller krav

Manden bag hjemmesiden, dr. Raja Sajjad Asghar, har en forklaring på, hvorfor netop Danmark er målet for de pakistanske læger.

- Der er ingen test og ingen sprogkrav. Du kan få umiddelbar tilladelse til at arbejde som læge i Danmark, siger dr. Raja Sajjad Asghar.

At der ikke stilles krav om en test i Danmark, står der med store typer på hjemmesiden. I andre lande - eksempelvis Norge, Sverige, Canada og Australien - skal udenlandske læger bestå en prøve, før de får lov at arbejde. Men ikke i Danmark.

For slap kontrol

"Ring i dag og få din danske arbejdstilladelse", står der på hjemmesiden, der også fortæller, hvordan Danmark er vejen ind i EU.

Professor i øjensygdomme Michael Larsen ved Københavns Universitet er ikke overrasket.

- Danmark er alt for dårlige til at kontrollere, hvem der får lov at arbejde som læge, siger Michael Larsen. Han mener, at den danske kontrol er for slap

Farligt for patienterne

- Det skal være en eksamen, der ligner en dansk lægeeksamen. Det skal ikke bare være en fagprøve, der er en formalitet, der blot skal overstås, siger professor Michael Larsen.

Stefan Lindgren, der er en af verdens førende eksperter i lægeuddannelser, mener, at manglen på test er farligt for patienterne.

- Vi risikerer at ansætte en læge, som ikke er uddannet til at klare de opgaver, der kræves af ham eller hende. I sidste ende går det ud over patientsikkerheden, siger Stefan Lindgren.

Facebook
Twitter