Pakistansk parti nægter at stå bag dødstrusler

Det pakistanske parti Jamaat-e-Islami afviser, at de har fremsat dødstrusler mod de tegnere, som har lavet portrætter af Muhammed. Den danske ambassade fastholder oplysningerne, og statsministeren siger, at truslernes skal tages alvorligt.

Muslimer demonstrerer på Rådhuspladsen mod tegninger af Muhammed i Jyllands-Posten. (Foto: © Nils Meilvang, Scanpix)

Generalsekretæren i Jamaat-e-Islami, Munawar Hassan, benægter i TV AVISEN, at partiet nogen sinde har fremsat dødstrusler mod danske tegnere.

Tidligere oplyste den danske ambassade i Pakistan, at partiet havde udlovet en dusør på 50.000 kroner for at dræbe dem, der har tegnet profeten.

Nu siger Manawar Hassan, at dødstruslerne ikke er fremsat.

- Det er der ingen, der har sagt. Vi er ikke onde. Den person, der har skrevet det i avisen i Danmark, har først folk bag lyset, siger Munawar Hassan., siger han til TV AVISEN.

Ambassaden fastholder at dusøren er udlovet

Den danske ambassade fastholder oplysningerne om truslerne mod de danske tegnere. Ifølge Udenrigsministeriet er det lederen af partiet ungdomsorganisation, der under en demonstration udlovede en dusør på ca. 50.000 kroner.

Han siger, at det ville have stået i en avis, hvis det var sagt under en demonstration, og det er ikke sket.

Fogh tager trusler alvorligt

Dødstrusler mod danske tegnere i Jyllands-Posten fra det pakistanske parti Jamaat-e-Islami skal tages dybt alvorligt.

- Jeg tager på det allerkraftigste tager afstand fra tilkendegivelserne og fordømmer det. Det er foruroligende og uacceptabelt. Det bør selvfølgelig være sådan, at enhver kan ytre sig efter de regler, der gælder indenfor lovens rammer uden frygt for, at nogen vil begå terroranslag i den forbindelse, sagde statsministeren.

Jamaat-e-Islami er et stort religiøst parti, der fik 10 procent af stemmerne ved sidste valg. Partiet har magten i to af Pakistans regioner.