Palæstinensere brænder Dannebrog

Den muslimske boykot af danske varer breder sig til flere og flere lande i Mellemøsten. Vreden er stor - og på Vestbredden har bevæbnede palæstinensere brændt Dannebrog af i protest mod Jyllands-Postens tegninger.

På Vestbredden har bevæbnede mænd brændt Dannebrog af i protest (Foto: ALAA BADARNEH © Scanpix)

Bevæbnede palæstinensere fra Fatah-bevægelsen og al-Aqsa Martyrernes Brigade har i byen Nablus på Vestbredden brændt det danske flag.

Samtidig truede de med at skade danskere i området i protest mod de 12 Muhammed-tegninger i Jyllands-Posten.

Boykotten af danske produkter breder sig mere og mere i Mellemøsten

Under demonstrationen blev der råbt anti-danske slagord, og danskere blev opfordret til at forlade området.

Demonstranterne krævede også, at de palæstinensiske myndigheder afbryder alle forbindelser til Danmark i lyset af det, som de betegnede som en "alvorlig fornærmelse mod muslimske følelser".

Boykotten breder sigSamtidig har boykotten af danske varer bredt sig til flere og flere lande i Mellemøsten. Senest har golfstaten Bahrain fulgt de andre arabiske lande med total boykot af Arla-produkter.

Ud over Arla rammer den muslimske boykot nu også store danske virksomheder som Grundfos og Novo Nordisk.

Flere hospitaler i Saudi-Arabien afviser at bruge dansk insulin til patienterne, og Grundfos har fået trusler om, at saudierne nu vil købe andre pumpefabrikater.

- Men indtil videre er situationen ikke dramatisk, siger Sune Salling Mortensen, der er kommunikationsdirektør i Grundfos.

Værst ser det fortsat ud for Arla, der nu taber 10 millioner kroner om dagen i regionen.

Efterlader ingen menMens boykotten af danske produkter altså breder sig, mener et stort flertal af danskerne, at boykotten vil klinge af - uden at efterlade varige skader for Danmark.

Det viser en Epinions-måling, som Radioavisen har fået lavet. Det samme mener Mellemøsten-eksperten, Anders Jerichow:

- Men kampagnen mod Danmark er i vid udstrækning styret af de arabiske regeringer. Det er derfor op til dem at beslutte, hvornår den ebber ud, siger Anders Jerichow til Radioavisen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532bf2896187a216b8e808c8

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk