Paludan får ikke lov at demonstrere på Blågårds Plads i dag

Politiet har desuden fundet en genstand, der kan ligne en håndgranat, på samme plads.

Blågårds Plads i København er helt afspærret, og der har både været hunde og bomberydder i gang på stedet, hvor de har fundet en genstand, som ligner en håndgranat. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Den racismedømte partistifter Rasmus Paludan og hans parti, Stram Kurs, får ikke lov at demonstrere på Blågårds Plads på Nørrebro i København i dag. Det oplyser København Politi på Twitter.

Forbuddet gælder også fire andre områder i byen, hvor strafzonen er skærpet.

- Vi vurderer, at en demonstration vil udgøre en fare for den offentlige fred. Påbuddet gælder foreløbig til onsdag kl. 12, skriver de.

Politiet har i løbet af formiddagen undersøgt et mistænkeligt forhold på Blågårds Plads. Her var både bomberyddere og hunde til stede, ligesom hele pladsen var afspærret og omringet af omkring ti betjente, fortæller DRs reporter på stedet.

Politiet oplyser, at de har fundet noget, der kan ligne en håndgranat. De skal nu undersøge ægtheden og afhøre vidner, oplyser indsatslederen.

Pladsen er omkring klokken 11.20 blevet åbnet igen, da politiet er færdige på stedet.

Åbne for alternative lokaliteter

I en pressemeddelelse skriver Københavns Politi, at man har 'inddraget hensynet til den grundlovssikrede ytrings- og forsamlingsfrihed i den samlede vurdering af sagen', og derfor er de åbne for at overveje alternative lokaliteter og tidspunkter for demonstrationen.

I går fik Rasmus Paludan aflyst en planlagt demonstration i Albertslund. Her begrundede Københavns Vestegns Politi det med, at det var 'af hensyn til den offentlige fred'. Trods den aflyste demonstration opstod der alligevel optøjer i Albertslund, hvor der blev sat ild til containere og ødelagt busstoppesteder i området.

Søndag brød uroligheder ud, efter at Stram Kurs-stifteren demonstrerede på Blågårds Plads. Her blev demonstrationen afbrudt af politiet kort efter, da Paludan blev angrebet af moddemonstranter.

Efterfølgende vendte moddemonstranterne sig mod politiet, og 23 personer blev anholdt som følge af optøjerne, hvor der blev brændt biler, containere og cykler af og kastet brosten og fyrværkeri efter politiet.

I alt rykkede Hovedstadens Beredskab ud mere end 70 gange i forbindelse med urolighederne.

Rasmus Paludan har anket sin dom for racisme, da han er uenig i byrettens afgørelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk